OBAVIJEST O PLAĆANJU USLUGA VRTIĆA

Poštovani roditelji,

Gradonačelnik Grada Pazina donio je Odluku o mjerama rasterećenja obveza građana tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19 u sklopu koje je uređeno plaćanje usluga vrtića od 11. do 31.svibnja 2020.

Odluku pročitajte OVDJE.

OBAVIJEST O POČETKU RADA VRTIĆA 11.5.

Poštovani roditelji,

temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o popuštanju mjera za suzbijanje širenja zaraze korona virusom (Covid-19) te temeljem preporuke Stožera da se vrtići otvore za djecu 11. svibnja 2020. dužni smo provesti anketu o dolasku djece u Vrtić, u periodu od 11. do 22. svibnja. Temeljem rezultata dobivenih provedenim anketiranjem definirat ćemo način rada vrtića u navedenom periodu. Za naredni period provest ćemo novu anketu, ovisno o iskustvu kojeg budemo imali u prva dva tjedna rada u izvanrednim uvjetima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo dana 29. 4. 2020. godine propisao je pravila (upute) na koji način je potrebno organizirati rad predškolskih ustanova za vrijeme trajanja epidemije zaraze korona virusom (Covid-19), koje možete pronaći u prilogu ovog dopisa, te vas molimo da ih prije odluke o dolasku u vrtić pažljivo proučite.

Vrtići su dužni osigurati uvjete za početak rada koji uvažavaju preporučene mjere.

Uvjeti koje mora zadovoljiti dijete kojem će se odobriti povratak u vrtić su slijedeći:

  1. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);
  2. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);
  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  4. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade;
  5. oba roditelja su zaposlena i ne rade od kuće.

Stoga, kako bismo na vrijeme organizirali rad, molimo vas da do srijede, 6. svibnja u 9 sati, putem Viber i Dinamikom grupa vaših odgojnih skupina obavijestite odgajateljice vaše odgojne skupine hoće li vaše dijete od 11. 5. doći u Vrtić.

Temeljem od vas dobivene povratne informacije Vrtić će organizirati početak rada, a roditelji koji su se na upit izjasnili potvrdno trebaju ispunjenu Izjavu dostaviti elektronskim putem (na e-mail adrese: med.sestra@vrtic-olgaban-pazin.hr ili psiholog@vrtic-olgaban-pazin.hr) najkasnije do petka 8. svibnja 2020. u 9 sati. Iznimno, moguće je izjavu potpisati i osobno u vrtiću, uz obveznu najavu dolaska na broj 099 2280103 radi poštivanja zaštitnih mjera.

Obavijesti o načinu organizacije rada, koja će, sukladno broju djece i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, zasigurno morati izgledati nešto drugačije nego u vrijeme redovnog rada, bit će objavljene na internetskim stranicama Vrtića najkasnije u petak 8. svibnja.

Unaprijed napominjemo da je temeljna preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ostanak kod kuće kada je god to moguće, te da pojedine preporuke o radu vrtića nije lako provesti. Djelatnici Vrtića učinit će sve što je u njihovoj moći da zaštite vašu djecu, a vas,  roditelje, pozivamo da budete odgovorni prilikom donošenja odluke o povratku vaše djece u Vrtić.

Hvala na razumijevanju!

Ravnateljica

 

prilozi:

Upute HZJZ: Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020

Izjava za roditelje: izjava za roditelje o pocetku rada vrtica

 

UPISI DJECE U PEDAGOŠKU 2020./2021. GODINU

Upisi djece u pedagošku 2020./2021. godinu odvijat će se u terminu koji je već ranije definiralo Upravno vijeće Vrtića (11., 12. i 13. svibnja 2020.), no zbog izvanrednih okolnosti postoje promjene u načinu podnošenja Zahtjeva za upis te dobavljanja i dostavljanja obvezne dokumentacije. Zbog toga Vas molimo da pažljivo pročitate Oglas za upis u prilogu te se ponašate sukladno uputama koje su navedene u Oglasu za upis:

Oglas za upis u Matični vrtić Pazin i Područne vrtiće u Cerovlju, Gračišću, Karojbi, Lupoglavu, Motovunu, Sv. Petru u Šumi i Tinjanu za ped._2020.-2021. g.

Obrasce potrebne za upis možete skinuti ovdje:

Zahtjev_za _upis_2020-2021

Inicijalni_upitnik_2020-21,_doc

a ispunjene obrasce, zajedno s ostalom dokumentacijom možete predati putem elektronske pošte na adresu: upisi@vrtic-olgaban-pazin.hr

O ostalim mogućnostima dobavljanja i predavanja dokumentacije za upis više pročitajte u Oglasu, a za sve upite slobodno kontaktirajte tajništvo Vrtića: tajnistvo@vrtic-olgaban-pazin.hr , tel. 091/6200472 (tajnica), 099/2280103 (povjerenica za upise)

 

Važne napomene oko pribavljanja potrebne dokumentacije

S obzirom da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Policijska postaja Pazin, u ovom trenutku ne primaju stranke, načini pribavljanja potrebne dokumentacije od njih su sljedeći:

1. Način preuzimanja Elektroničkog zapisa i Potvrde o doplatku na djecu kod nadležne službe HZ za mirovinsko osiguranje u Pazinu.

U dogovoru s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, Ispostava Pazin, (HZMO) roditelji mogu dobiti Elektronički zapis o stažu i Potvrdu o doplatku na djecu na slijedeći način:

putem web stranice e-Građanin ili

pozivom na broj 625-029 (HZNO) roditelji mogu telefonski zatražiti potrebnu dokumentaciju.

 Službena osoba će   roditeljima e-mailom poslati dokumentaciju ili roditelji mogu dati telefonsku suglasnost da službena osoba  dokumentaciju preda Vrtiću.

 

2. Način preuzimanja Uvjerenja o prebivalištu za dijete ili za roditelje

Roditelji koji imaju prebivalište na istoj adresi ne trebaju prilagati Uvjerenje o prebivalištu djeteta već je dovoljna preslika osobnih iskaznica oba roditelja.

Roditelji koji nemaju prebivalište na istim adresama prilažu presliku osobne iskaznice djeteta ili Uvjerenje o prebivalištu djeteta i presliku osobne iskaznice roditelja ili Uvjerenje o prebivalištu roditelja koji ima prebivalište na istoj adresi kao i dijete.

Uvjerenje o prebivalištu djeteta ili roditelja može se preuzeti:

putem web stranice e-Građanin (uz plaćanje propisanih pristojbi od 20 kn) ili

ukoliko ispunite ovu     suglasnost za preuzimanje Uvjerenja o prebivalištu od PP Pazin  i priložite dokumentaciji za upis, Uvjerenje o prebivalištu roditelja ili djeteta,  zatražiti će u vaše ime službena osoba Vrtića.

3. Način preuzimanje Potvrde o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu djeteta (potvrda nadležnog liječnika)

Potvrdu zatražiti telefonski kod nadležnog pedijatra ili obiteljskog liječnika.

Potvrde iz ordinacija u Pazinu, Lupoglavu, Tinjanu i Motovunu preuzeti će zdravstvena voditeljica Vrtića, a za djecu koja nisu pacijenti navedenih ordinacija, potvrdu dostavljaju roditelji samostalno.

 

OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE POLAZNIKA VRTIĆA

Obavještavam vas da Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin neće raditi  dok traje Odluka Vlade RH o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (»Narodne novine«, broj 29/20. i 32/20.).

Pozivam vas da ostanemo u kontaktu i da suradnju s našim odgojiteljima i stručnim suradnicima ostvarite pomoću mrežne stranice vrtića, Dinamikoma i viber grupa.

 

Ravnateljica:

Vesna Rusijan

ODLUKA O OSLOBAĐANJU PLAĆANJA USLUGA VRTIĆA U CIJELOSTI

Temeljem člana 47. Statuta Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin (Sl. novine Grada Pazina 31/13. i 23/14.) te temeljem Odluke Gradonačelnika Grada Pazina o mjerama rasterećenja obveza građana tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 KLASA: 500-01/20-01/04 ;URBROJ: 2163/01-01-01-20-26 od  19.ožujka 2020. ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin donosi

ODLUKU

O OSLOBAĐANJU PLAĆANJA USLUGA VRTIĆA U CIJELOSTI

 

Vesna Rusijan, ravnateljica