DJEČJA MAŠKARANA POVORKA

Dječji vrtić Olga Ban Pazin, u suradnji s Društvom Naša djeca Pazin, gradskom upravom i  Uslugom Pazin  organizira Dječju maskiranu povorku, 9. veljače u 10 sati, sa Šetališta pazinske gimnazije do glavnog  gradskog  trga, gdje će se održati dječji maskenbal.

U povorci i maskenbalu sudjelovat će oko 350 djece i oko 50 odgojiteljica i drugih radnika pazinskog Vrtića. To su djeca iz svih skupina pazinskog matičnog vrtića te iz 4 područna: iz Pazinskih Novaki, Svetog Petra u Šumi, Tinjana i Karojbe.

Svaka skupina djece, zajedno s njihovim odgojiteljicama i uz pomoć roditelja, izradila je grupne maske pa ćemo moći uživati u šarenilu i ljepoti raznih sovica, pingvina, papiga, puževa, ribica, ptica, mrava, grozdova, bubamara  ali i eko ronilaca, čuvara prirode, putnika planetom, nogometaša i navijačica, gusara I smješkića.

Dođite, razveselite se, uljepšajte si dan, pomozite nam da čuvamo našu tradiciju i odgajamo našu djecu u duhu zajedništva, sloge i veselja, na ulicama našeg voljenog grada!

 

                                                                                                                   RAVNATELJICA:

                                                                                                             Vesna Rusijan Ljuština

POSJET GRADONAČELNIKA

Povodom nadolazećih blagdana u posjet su nam došli gradonačelnik Renato Krulčić, dogradonačelnica Mirjana Galant, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč i viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje Anton Finderle. Dočekali smo ih prigodnim nastupima, pjesmom i plesom te smo razmijenili poklone. 

 

 

PREDAVANJE ZA RODITELJE – SIGURNI I ODGOVORNI NA INTERNETU

Poštovani roditelji,

u okviru projekta Razmisli pa klikni ide u vrtić udruga RODA  organizira predavanje za roditelje pod nazivom SIGURNI I ODGOVORNI NA INTERNETU koje će se održati 24.10.2017. u 18 sati u dvorani Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin (gornji vrtić) – Prolaz Otokara Keršovanija 1.

Predavanjem se žele ojačati roditeljske kompetencije kojima će podržavati djecu da postanu odgovorni korisnici interneta koji se brinu za vlastitu sigurnost, ali i sigurnost drugih na internetu.

Primijećen je rastući trend djece od najranije dobi koji su korisnici digitalnih tehnologija stoga pozivamo roditelje da se odazovu predavanju kako bismo pomogli djeci stvoriti pozitivne navike korištenja internetskih medija od najranije dobi.

 

PROGRAM “BABY FITNESS”

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB PAZIN

Podružnica Obiteljski centar najavljuje program

“BABY FITNESS”

za bebe, mame i tate

Baby fitness je  certificirani UNICEF-ov program za roditelje i djecu do prve godine života. Cilj programa je poticanje rane privrženosti između djeteta i roditelja, uz pomoć razvojne gimnastike i masaže, te psihosocijalne i zdravstvene podrške.

 

Kroz vježbe i predavanja interdisciplinarnog tima (pedijatra, fizioterapeuta, psihologa i logopeda) mame, tate i bebe uče kako međusobno još bolje komunicirati – ne samo glasom, već dodirom i pokretom, kako bolje zadovoljiti bebine potrebe te kako bolje brinuti o bebinom zdravlju.

Program se provodi kroz ciklus od 4 radionice koje se održavaju jednom tjedno u poslijepodnevnim satima, u prostorijama Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin,  Prolaz Otokara Keršovanija 1.

 

U tijeku su prijave za ciklus koji započinje

u studenom 2017.

 

Dodatne informacije i prijave (do popune grupe!)

 na tel. zdravstvene voditeljice vrtića: 099/228 0303

 

Program se provodi  uz podršku Istarske županije.

 

                                                                     VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU

Svjetski dan učitelja

Dana  5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja kako bi se naglasila važnost uloge koju prosvjetni djelatnici imaju u razvoju cjelokupnog društva. Obilježavanjem ovog dana daje se potpora prosvjetnim djelatnicima u obavljanju njihove odgovorne zadaće.

Upravni odjel za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina  organizirao je proslavu Svjetskog dana učitelja. Uz prigodni program podijeljeni su pokloni i priznanja za prosvjetare jubilarnog broja godina radnog staža.

Iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin priznanja su dobile:

 

Trošt Lanča Gordana – 15 godina staža

Salopek Aničić Dajana – 15 godina staža

Žufić Gordana – 10 godina staža

Baxa Ingrid – 10 godina staža

Ivetac Eva – 10 godina staža

 

Ovim putem čestitamo svim odgojno-obrazovnim djelatnicima Svjetski dan učitelja i želimo puno uspjeha u budućem radu.