DJEČJI OLIMPIJSKI FESTIVAL 2019.

U petak, 10. svibnja 2019. u 9 sati,  na gradskom stadionu u Pazinu, zapaljena je olimpijska baklja i podignuta olimpijska zastava kao znak za početak 18. Olimpijskog festivala Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Prisutne je pozdravio dogradonačelnik Grada Pazina Veljko Brajković i ravnateljica Vrtića Vesna Rusijan.

Osim u klasičnim, pojedinačnim i ekipnim, disciplinama poput: trčanja na 50m, štafeti, nogometu, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj s mjesta, naši su mališani snage odmjeravali i u skakanju u vreći, potezanju konopa, poligonu te oni najmlađi u vožnji tricikla i malom trčanju na 25 m.

Uz 400-tinjak djece iz pazinskog i svih područnih vrtića na stadionu je bilo i 50-tak njihovih odgajateljica, vanjskih suradnika i suradnica te studentica.

Nakon završetka takmičenja za djecu, snage u skakanju u vrećama i potezanju konopa u revijalnom dijelu natjecanja odmjerile su i odgajateljice. Pobjednice u obje discipline bile su odgajateljice iz matičnog vrtića u Pazinu.

Pehar za fair-play ove godine pripao je skupini Cvjetići, a ukupni pobjednici ovogodišnjeg Olimpijskog festivala su djeca iz područnog vrtića Tinjan. Pobjednički pehar su zaslužili pobjedama u disciplinama: skok u dalj s mjesta za dječake, štafeta 4×25 m za djevojčice i nogomet za dječake te osvojenim trećim mjestima u disciplinama: trčanje na 50 m za dječake te bacanje loptice u dalj za dječake.

Oni najbolji odmjeriti će snage s djecom iz cijele Istre na županijskoj Olimpijadi koja će se održati 22. svibnja 2019. u Labinu.

Olimpijski festival se organizira u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, a majice i kape za sve sudionike osigurao je Hrvatski olimpijski odbor.

ODLUKA O POKRETANJU POSTUPKA UPISA U VRTIĆ U PEDAGOŠKU 2019./2020. GODINU

Na temelju članka 36. Statuta Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin (Sl. novine Grada Pazina 31/13. i 23/14.) i članka 5. stavak 1. Pravilnika o mjerilima i postupku upisa djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin, uz suglasnost Osnivača Upravno vijeće na 8.  sjednici održanoj 2.svibnja 2019. donijelo je Odluku o pokretanju postupka upisa u vrtić u pedagošku 2019./2020. godinu.

Više informacija možete pronaći ovdje.

NAŠ VRTIĆ

Uskoro počinju upisi u vrtić za novu pedagošku godinu pa stoga želimo dobrodošlicu svim budućim polaznicima našeg vrtića i njihovim roditeljima. Pozivamo vas da pročitate bitne informacije koje se nalaze na našoj web stranici o radnom vremenu, ustrojstvu i financiranju vrtića.

Dnevni ritam i rutine vrtića često se razlikuje od obiteljskog te je potrebno određeno vrijeme za prilagodbu na vrtić što može biti stresan događaj za dijete i roditelje. Polaskom u vrtić susrećete se s novim zdravstvenim izazovima, a savjete zdravstvene voditeljice možete pronaći  u kutiću zdravlja.

Rad organiziramo u skladu s Godišnjim planom i programom Kurikulumom vrtića, a temelj našeg rada je kvalitetno prostorno i materijalno okruženje te dobno mješovite odgojne skupine. Posebno njegujemo  razvijanje partnerskih odnosa s roditeljima te nudimo ciklus radionica „Rastimo zajedno“ čiji cilj je osnaživanje roditeljskih kompetencija, a vode ga licencirane voditeljice.

Upravnom vijeću prava roditelja zastupa predstavnica roditelja, Suzana Jašić (e-mail: suzijasic@gmail.com ) kojoj se možete obratiti u slučaju potrebe.

 

Veselimo se suradnji!

 

DJEČJA MAŠKARANA POVORKA

Djeca i odgojiteljice pazinskog matičnog vrtića i područnih vrtića iz Cerovlja, Motovuna, Karojbe i Tinjana prošetali su središtem grada predstavljajući kreativne maske koje su zajedno s roditeljima izradili. Na Trgu slobode zabavljali su se plešući pod maskama u društvu mačkaranih muzikanata iz Cerovlja, uz DJ-eve i voditeljice iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.            

KARNEVAL U CEROVLJU

Dođite svi na Karneval u Cerovlje!