Branje lavande u PV Karojba

Dolaskom ljeta, u prvim danima srpnja djeca PV Karojba i PV Motovun bavila su se aktivnostima na temu lavande koju već nekoliko godina imaju ispred svog vrtića. Djeci privlači pažnju i daje posebnu živost jer se na njoj sakupljaju mnogobrojni leptiri i pčelice. Iz tog su se razloga djeca spontano uključivala u pripremu malih buketića koje su veselo nosila doma.

Kao mediteranski trajni grm ugodnog mirisa i ljekovitosti lavanda ima i široku primjenu.

Raspored djece po grupama i termini prvih roditeljskih sastanaka

Poštovani roditelji,

raspored djece po grupama možete pogledati u dokumentu na kraju stranice (novoupisana djeca navedena su s šifrom dodijeljenom pri upisu, dok su djeca koja se premještaju iz jasličkih i drugih grupa navedena punim imenom).

Sastanci za roditelje novoupisane djece održavaju se u pravilu krajem kolovoza, a termin za vašu grupu provjerite ovdje:

MV PAZIN

A) MATIČNA ZGRADA – PROLAZ O.KERŠOVANIJA 1

Pačići i Zvjezdice – zajednički roditeljski sastanak bit će u dvorani MV Pazin (ulaz u dvoranu je s parkirališta iza autobusne stanice) u srijedu 10. srpnja 2024. u 18 sati, nakon čega će uslijediti sastanci po grupama

Cvjetići, Mravići, Iskrice, Zujalice, Krijesnice, Prstići, Sovice – zajednički roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece bit će u dvorani MV Pazin u srijedu 28. kolovoza 2024. u 18 sati, nakon čega će uslijediti sastanci po grupama

Leptirići i Listići – neće imati sastanak prije početka ped. godine, već tijekom rujna

B) DC VELI JOŽE (BIVŠA VOJARNA)

Hihotići, Bubamarci, Mići meštri i Tintilinići – zajednički roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece bit će u DC Veli Jože (na ulazu u bivšu vojarnu, s lijeve strane) u srijedu 28. kolovoza 2024. u 18 sati, nakon čega će uslijediti sastanci po grupama

PV KAROJBA

Brboškule i Zvončići – srijeda 28. kolovoza 2024. u 18 sati

PV MOTOVUN

Fruti – srijeda 28. kolovoza 2024. u 18 sati

PV TINJAN

CMOK – utorak, 27. kolovoza 2024. u 18 sati

ŽABICE – četvrtak 29. kolovoza 2024. u 17 sati

Točkice i Iglice – termini roditeljskih sastanaka bit će objavljeni naknadno, najkasnije do 21. kolovoza 2024.

PV SV. PETAR U ŠUMI

termini roditeljskih sastanaka bit će objavljeni naknadno, najkasnije do 21. kolovoza 2024.

PV CEROVLJE (PAZ.NOVAKI)

termini roditeljskih sastanaka bit će objavljeni naknadno, najkasnije do 21. kolovoza 2024.

PV LUPOGLAV

termin roditeljskog sastanka bit će objavljen naknadno, najkasnije do 21. kolovoza 2024.

PV GRAČIŠĆE

termini roditeljskih sastanaka bit će objavljeni naknadno, najkasnije do 21. kolovoza 2024.

RAD VRTIĆA TIJEKOM SRPNJA I KOLOVOZA 2024.

Od 1. srpnja 2024. do 31. kolovoza 2024. organiziran je rad u dežurnim skupinama samo za prijavljenu djecu.

Tijekom srpnja (do 26.7.2024.) radit će matični vrtić u Pazinu (ul. Prolaz O. Keršovanija 1) te područni vrtići u Gračišću, Tinjanu i Karojbi, dok će od 28.7. 2024. i tijekom kolovoza raditi samo matični vrtić u Pazinu.

Radno vrijeme pojedinih vrtića jednako je kao i tijekom godine.

MATIČNI VRTIĆ U PAZINU – RASPORED PO SKUPINAMA

Tijekom srpnja i kolovoza radi samo objekt na adresi Prolaz O. Keršovanija 1 (kod Doma zdravlja) te su tu tijekom srpnja raspoređena djeca iz svih pazinskih odgojnih skupina i djeca iz PV Cerovlje i PV Lupoglav, a tijekom kolovoza još i djeca iz područnih vrtića.

Raspored djece po odgojnim skupinama tijekom srpnja i kolovoza u Matičnom vrtiću u Pazinu možete pronaći na dnu stranice.  

Obratite pažnju na posljednji stupac, gdje je navedeno mjesto ulaska u vrtić za pojedinu vrtićku skupinu.

DOVOĐENJE DJETETA U VRTIĆ

Prilikom dolaska pred vrtić, pozvonit ćete na zvono pokraj ulaznih vrata ili ćete nazvati telefonski broj odgojne skupine u koju je vaše dijete raspoređeno tijekom ljeta.

Na ulaznim vratima svakog vrtića bit će naveden raspored djece po skupinama i telefonski brojevi skupina, a brojeve telefona odgojnih skupina možete pronaći i ovdje.

Važne napomene:

  • Molimo vas da za dijete obavezno donesete papuče, kuticu, kapu i rezervnu robu u ruksaku i sve jasno označite imenom i prezimenom djeteta te imenom matične grupe čiji je polaznik, kako ne bi došlo do gubljenja stvari.
  • U dogovoru s odgojiteljicama donijet ćete i opremu za kupanje (za dječje igre s vodom u „Ljetnom vrtiću“)
  • Tijekom ljetnih mjeseci boravak na otvorenom se radi vrućina planira od 9,00 do 10,30 tako da vas molimo da dijete dovodite najkasnije do 8,30 kako bi nakon doručka na vrijeme mogli izaći iz ustanove.
  • Ukoliko vaše dijete ima alergije ili neke specifičnosti o kojima odgojiteljice moraju voditi računa, molimo vas da obavezno to napomenete svakoj novoj odgojiteljici prilikom primopredaje djeteta, jer će se, zbog korištenja godišnjih odmora, odgojiteljice po skupinama često mijenjati.
  • Za sva dodatna pitanja molimo vas da se obratite odgojiteljicama ili Upravi vrtića.

Ravnateljica Doris Velan

Zmajevi Zečići

U područnom vrtiću u Sv. Petru u Šumi, u odgojnoj skupini Zečići, održala se radionica izrade zmajeva koju je vodio nono djevojčice Dore Aldo Prenc. Nono je proveo 2 jutra u skupini te je djeci pomogao da svatko izradi vlastitog zmaja. Nakon izrade zmajeva, djeca su s nonićem prošetala do nogometnog igrališta i uživala u puštanju vlastitih zmajeva.

Dan vrtića 2024. godine

Danas, 6. lipnja 2024., godine Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin slavi svoj 120. rođendan!

Vrtić je svoj rođendan odlučio proslaviti tako da je okupio svu djecu matičnog i područnih vrtića. Bili su tu i klaun, plesačice na svili, štulistica i vlakić.

Bilo je veselo, zabavno i šareno!

Dan vrtića predškolci svih skupina obogatili su i ošarenili svojim autoportretima.