PISMO RODITELJIMA

Poštovani roditelji,

obraćam vam se u situaciji epidemije koranavirusa, u kojoj je  dio djece polaznika naše ustanove i nekolicina djelatnika  naše ustanove u samoizolaciji, što nas je svih uznemirilo. No, u kontekstu ukupne situacije u našem okruženju moglo se očekivati da ni našu ustanovu zaraza neće zaobići. Nadam se da će dani koji slijede ipak biti mirniji i da ćemo sve prebroditi bez loših posljedica.

Pozivam vas da se prema svemu odnosimo razborito, da nas strah i panika ne obuzme, te da se pred djecom ne upuštamo u komentiranje situacije vezano uz ovu epidemiju koje bi njih moglo dodatno uznemiriti.

Svima koji su u izolaciji želim uspješno snalaženje u novim okolnostima življenja. Na našim mrežnim stranicama nalazi se tekst naše zdravstvene voditeljice iz kojeg se možete dodatno informirati o poželjnom ponašanju u samoizolaciji. To su upute koje nam je dao Zavod za javno zdravstvo Istarske Županije. I na njihovim mrežnim stranicama, kao i u drugim medijima možete pronaći informacije koje vas zanimaju. Svi mi, stručni djelatnici vrtića, stojimo vama na raspolaganju za razgovor, no, za stručna pitanja vezana uz ponašanja u ovoj novonastaloj zdravstvenoj situaciji nadležni su zdravstveni djelatnici, prvenstveno epidemiolozi, te se možete obratiti njima.

Nadajmo se skorom povratku u život na koji smo navikli u vrtiću, siguran, ugodan i zanimljiv!

Puno pozdrava!

Ravnateljica Vesna Rusijan