PROMOCIJA SLIKOVNICE MATICA I NJENA DJEČICA U PV TINJAN

Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin kontinuirano se trudi djelovati u skladu sa zajednicom u kojoj živi te prenositi djeci vrijednosti zajednice, ovog puta vrijednost o važnosti pčela za održavanje ekosustava i za naše zdravlje.

S djecom svake godine razgovaramo o pčelama, ugošćujemo pčelare koji nam direktno prenose iskustva i znanja o pčelama i proizvodnji meda te ostalih pčelinjih proizvoda, obavezni smo sudionici Dana Meda, kako kao posjetitelji tako i kao aktivni sudionici, izlagači dječjih radova na temu pčela i pčelinjih proizvoda.

U područnom vrtiću Tinjan, u skupni Cmok, rodila se priča o pčeli Matici i njezinoj djeci te je iz nje nastala slikovnica koju su oslikala sama djeca. Priča “Matica i njena dječica” nastala je kao produkt projektnog procesa učenja o pčelama, njihovom načinu života i stvaranju meda. Ova priča izraz je dječjeg stvaralaštva i kreativnosti, a ima i važnu ekološku poruku. Želimo podržati djecu objavom njihove priče uz koju bi i slijedeće generacije mogle učiti i istraživati ovu zanimljivu, neiscrpnu i životno važnu temu.

Dana, 26.3.2024., u područnom vrtiću u Tinjanu održala se promocija slikovnice na kojoj su sudjelovala djeca iz skupine Cmok s prigodnim programom te djeca autori slikovnice koji su sada u 1.razredu osnovne škole koji su ispričali priču uz pomoć pomičnog televizora. Odgojiteljice, Sandra Vlahov i Helena Koraca, su prisutnima predstavile sam tijek projekta iz kojeg se rodila slikovnica, a na kraju se prisutnim obratila i ravnateljica vrtića s riječima zahvale i pohvale.

Promociji su prisustvovali roditelji djece, djelatnici vrtića, neki predstavnici tvrtki, obrta i opg-ova koji su financijski pomogli tiskanje slikovnice te predsjednik pčelarske udruge Lipa iz Pazina s kojima godinama surađujemo i od kojih najviše učimo o pčelama i pčelinjim proizvodima. Nakon promocije prisutni su se zasladili medom i kolačima od meda.

Slikovnica se mogla vidjeti i na Danima Meda koji su se održali u veljači u Gradsko-školskoj sportskoj dvorani.