VRTIĆ DOBIO ERASMUS+ KA120 AKREDITACIJU ZA RAZDOBLJE OD 2024.-2027. GODINE

Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin dobitnik je KA120-SCH ERASMUS+ akreditacije koja vrijedi do 2027. godine. Zahvaljujući akreditaciji djelatnici vrtića moći će sudjelovati u ERASMUS+ mobilnostima unutar zemalja Europe, što uključuje praćenja rada, tečajeve i osposobljavanja. Navedene mobilnosti omogućit će daljnje unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i osposobljavanja djelatnika te jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja u našem vrtiću. Djelatnice će nakon provedenih mobilnosti diseminirati novostečena znanja ostalim djelatnicima vrtića kao i u prethodnim ERASMUS+ projektima.

Mobilnosti za cilj imaju:

  • Uspostavu dobre organizacijske klime i jačanje psihološke otpornosti djelatnika kao element očuvanja mentalnog zdravlja
  • Usvojene specifične vještine svih stručnih djelatnika i upotreba digitalnih alata u svakodnevnom radu
  • Podignuti razinu ekološke svijesti djelatnika i korisnika te razumijevanje koncepata održivog razvoja i odgoja za okoliš
  • Podignuti razinu osviještenosti djelatnika i korisnika o zajedničkoj europskoj kulturnoj baštini

Kroz četiri godine trajanja projekta, u mobilnosti će sudjelovati 50-tak djelatnika, a u svaku od njih bit će uključene djelatnice s manje mogućnosti. Prilikom odabira načina prijevoza uzimat će se u obzir ekološka održivost te će zeleno putovanje biti prioritetno kad god to bude moguće. Zahvaljujući mobilnostima, djelatnici će svoje digitalne vještine koristiti na različite načine u svom radu, a njima će i predstavljati vrtić široj zajednici.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.