Promocija vrtićkog kalendara

Dana 19. prosinca 2023. u Spomen domu u Pazinu, u suradnji s POU Pazin, održana je promocija vrtićkog kalendara kojim se slavi 120 godina postojanja hrvatskog vrtića u Pazinu.

Promociji su pristustvovali predstavnici Grada Pazina, gradskih ustanova i udruga, roditelji te bivši i sadašnji djelatnici vrtića. Proslavu su prigodnim programom, pjesmom, plesom i recitacijom obogatila djeca i odgojiteljice iz skupina Listići i Hihotići. 

Kalendar krase brojne fotografije, crno bijele iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih, poneka u boji iz osamdesetih i devedesetih, ali ima i novih fotografija iz zadnjih 10 godina vrtića.

Osim fotografija, na nekim su stranicama dodane kratke povijesne činjenice i zanimljivosti o vrtiću, u koju se uklapaju fotografije naslovnice i prve stranice matične knjige vrtića iz 1904. godine prema kojoj se ravna i ova obljetnica.

Fotografije su raspoređene po mjesecima u smislene cjeline te ih obogaćuju i izjave djece koja trenutno pohađaju vrtić kako bi kalendar sadržavao i djecu koja ove pedagoške godine polaze vrtić.

Kalendar se još ovaj tjedan može pogledati u Holu Spomen doma. Izdavanje kalendara su financijski potpomognule lokalne tvrtke i obrti, kojima i ovom prilikom zahvaljujemo.