U Pazinu obilježen Dan učitelja

U sklopu obilježavanja Dana učitelja, 5. listopada 2023. godine, u Spomen domu u Pazinu održana je svečanost i podjela priznanja djelatnicima pazinskih odgojno-obrazovnih ustanova koji su u proteklih godinu dana slavili jedan od jubileja. Priznanja su podijeljena za 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina rada.

Svečanošću se istaknula važnost svih odgojno-obrazovnih djelatnika i utjecaj njihovog rada na svaku osobu koja je u dodiru s njima. Isto je naglasila i gradonačelnica Suzana Jašić, koja je nakon svojeg obraćanja, svakom jubilarcu osobno čestitala.

Među jubilarcima su i odgojiteljice Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, a to su:

Mikela Jakus za 15 godina rada

Mikela je u proteklih 15 godina radila u raznim skupinama matičnog i područnih vrtića. Kreativna, vesela i poduzetna te uvijek spremna na uključivanje skupine u kojoj radi u aktivnosti lokalne zajednice.

Tatjana Družetić za 25 godina rada

Odgajateljica Tanja sinonim je za outdoor aktivnosti u dječjem vrtiću „Olga Ban“ Pazin. Tanja svu djecu i njihove roditelje, ali i kolegice odgajateljice poučava o važnosti kretanja i provođenju aktivnosti na otvorenom. Trenutno je odgajateljica u Iglicama u područnom vrtiću u Tinjanu.

Lorena Opašić za 30 godina rada

Odgajateljica Lorena dugi je niz godina radila u matičnom vrtiću u Pazinu i puno generacija Iskrica dočekala je u vrtiću i ispratila u školu. Iskrice su oduvijek bile poznate po tome da si djeca međusobno pomažu i brinu jedni o drugima, a to su vrijednosti koje im je usadila upravo Lorena.

Nives Ružić za 30 godina rada

Iako je njeno prvo radno mjesto bilo u područnom vrtiću u Sv. Petru u Šumi, već preko 10 godina Nives je odgajateljica u skupini rane dobi Pačići. U Pačićima je uvijek zabavno i uvijek ima nekog zanimljivog materijala za istraživanje, jer Nives je baš po tome poznata: da svaki prirodni, otpadni i pedagoški neoblikovani materijal iskoristi za senzomotorni razvoj djece rane dobi.

Vesna Opašić za 35 godina rada

Odgajateljica Vesna već 35 godina predano radi u skupinama matičnog vrtića u Pazinu. Dobra je duša pazinskih Prstića. Tiha i samozatajna, ali uvijek spremna da s osmijehom dočeka djecu.

Margita Ladavac za 35 godina rada

Margita je odgajateljica koja je najviše njegovala kreativnost kod djece pa su njeni Mići meštri uvijek imali najkreativnije maske, a njihova soba uvijek bila ukrašena zanimljivim likovnim radovima i rukotvorinama.