MANIFESTACIJA DRAGI NAŠ PAZIN

U četvrtak, 21. rujna, 2023. školski obveznici iz  odgojnih skupina Hihotići, Bubamarci, Mići meštri i Tintilinići sa svojim su odgojiteljicama sudjelovali  na manifestaciji Dragi naš Pazin, koju organizira Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. A. Heka, uz pokroviteljstvo Grada Pazina i Pazinskog kolegija – klasične gimnazije. Od ove se godine manifestacija  po prvi put održava u dva dijela. U sklopu Rujanskih svečanosti održavaju se radionice za predškolsku djecu a u lipnju radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce.

 Ove su godine, u sklopu Rujanskih svečanosti u suradnji s našim vrtićem u  Pazinskom kolegiju održane 4 radionice:  

-radionica izrade cukerančića (voditeljica: Dorijana Ujčić, viša medicinska sestra)

– motoričke igre iz matematike i fizike za predškolsku djecu (voditeljice: Gordana Radić Labinjan i Miranda Guštin, profesorice matematike i fizike u Pazinskom kolegiju)

– “Mali istraživači srednjeg vijeka” (voditeljica: Gabriella Ujčić, pedagoginja u Pazinskom kolegiju)

 sportski poligon    (voditeljice: Emina Putinja, odgojiteljica i Jasmina Jelenić, soc.pedagoginja iz DV “Olga Ban” Pazin).

Djeca su se na kreativan i zabavan način upoznala  sa izradom cukerančića, vježbala osnovne matematičke vještine, kroz priče  i slikovnice upoznala sa načinom života u Pazinu u srednjem vijeku a kroz sportski poligon rješavala i praktične zadatke  slaganja maskote manifestacije „Pazinka“ od kocaka i puzzli. Na radionicama su im se pridružili i učenici Pazinskog kolegija.