Rujanske svečanosti: Tko je bila Olga Ban?

U sklopu edukativnog programa Rujanskih svečanosti, na red su došli i naši najmlađi. Jučer su u jutarnjim satima polaznici dječjeg vrtića saznali tko je bila Olga Ban i zašto stoje “te glave u parku” – Parku istarskih velikana?

Vrtićarci su sa zanimanjem poslušali priču o osobi po kojoj je nazvan i pazinski dječji vrtić, a koju im je kroz zanimljive detalje ispričala Mirjana Monas iz Udruge umirovljenika s još nekoliko članica Udruge.

Veseli nas da će se do kraja tjedna udruženim snagama školaraca i umirovljenika, kroz programe prilagođene upravo vrtićkoj dobi, prenositi znanje na najmlađe generacije. Isto tako, krajem tjedna predškolarce očekuju radionice “Dragi naš Pazin” u suradnji s Katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika Istre mons. A. Heka, a koje će se održati u vanjskom prostoru Pazinskog kolegija.

A zadnji tjedan u rujnu, u Parku istarskih velikana gimnazijalci pripremaju predstavu o Olgi Ban i Vladimiru Nazoru. Predstava je namijenjena upravo vrtićarcima, ali i svima koji se nađu u Parku tog 26. – 27. rujna u jutarnjim satima.

Više o Olgi Ban možete saznati putem QR koda u Parku istarskih velikana ili klikom na link:https://bit.ly/3RoN4oE