DAN VRTIĆA 2023

Dana, 2.6.2023., uz Dan Grada, proslavili smo naš Dan, Dan Vrtića, Dan djece i svih naših djelatnika.

U naš vrtić, park narodnog ustanka i šetalište, pristigli su svi naši područni vrtići pa je Grad bio prepun djece, nas čak 570, Neki su stigli autobusom, neki vlakom u rano jutro iz kojeg su se prebacili u naš vrtićki vlakić i nastavili vožnju kroz grad. Nakon toga, svi su isprobali akrobacije na svili s djevojkama iz Udruge Čarobnjakov šešir koje na svili izvode čuda i osvajaju prestižne nagrade po Europi.

Klaun Martiniuss je za nas izveo čak tri predstave, a svaku su popratile salve smijeha i oduševljenje svih prisutnih, djece i odraslih.

Klaunova prijateljica na štulama je, u ritmu disco glazbe, pozivala na ples, a i djeca su joj se pridružila na malim štulama i uvježbavali tu zanimljivu vještinu.

Svi područni vrtići, koji inače nemaju priliku, iskušali su se u penjanju na našoj novoj penjačkoj stijeni u matičnom vrtiću kupljenu iz ESF projekta. Djecu su podučavali, pazili i pomagali članovi sportsko-penjačke udruge Hiperaktiv iz Pazina.

Najviše vanjskih posjetitelja privukao je nastup naših mališana i djece iz Osnovne škole Pazin, a bio je to i trenutak za premijerno izvođenje prve vrtićke himne ikad. Autorice vrtićke himne “Vrtić” su Marina Marušić i Paula Jurman. Osim vrtićke himne, pjesme svojih grupa predstavili su i Listići i Krijesnice iz Pazina te Fruti iz Motovuna. Nastup je vodila odlična Roberta Špoljarić iz Centra za mlade Alarm. Prisutnima se obratila naša ravnateljica Vesna Rusijan koja je pokrenula inicijativu proslave Dana vrtića prije 10 godina, 2013. godine. Ravnateljica se oprostila s djecom i djelatnicima vrtića koje vodi već 28. godina, a s krajem pedagoške godine odlazi u zasluženu mirovinu.

Po šetalištu se još bojalo kredama, puhalo balone, pjevalo, plesalo, igralo. Bio je to zaista naš dan, dan prepun smijeha i radosti.

Fotografije možete pogledati u našoj galeriji:

http://vrtic-olgaban-pazin.hr/galerija/

O danu vrtića na portalu Kampanja.net: