HOKUS POKUS RADIONICE

Drugu godinu za redom ostvarili smo suradnju s učenicima 2. razreda pazinske gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i njihovom profesoricom fizike Nadom Čakić. Učenici i gostovali u petak, 3.2.2023. godine i za nas pripremili interaktivne radionice o raznim područjima znanosti s naglaskom na fizici i kemiji.

Na radionicama je, u 2 grupe sudjelovalo pedeset djece u godini pred polazak u školu i dvanaest učenika 2. razreda gimnazije.

Radionice su prvenstveno bile bazirane na fizici i kemiji, no sadržavale su i dijelove raznih drugih znanosti, poput biologije i geografije. Radionica je sufinancirana Natječajem MZO i za ciljeve ima razvoj cjeloživotnih kompetencija, jačanje suradnje škole s lokalnom zajednicom, međugeneracijsku solidarnost i poticanje kreativnosti i istraživačkog duha kod najmlađih.

Djeca su pokazala izniman interes i oduševljenje te su rado odgovarala na pitanja učenika pomoću kojih su donosila zaključke o pokusima koje su samostalno izvodila. Jedan od ciljeva radionice bila je i popularizacija prirodnih znanosti među mlađim uzrastima.

Nadamo se i budućoj suradnji.