PROMOCIJA NOVOG VRTIĆKOG KALENDARA

Od lipnja 2022. godine Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin provodi Erasmus+ projekt u sklopu kojeg su odgojiteljice, stručne suradnice i ravnateljica imale priliku putovati po Europi na razne stručne tečajeve ili praćenja rada u drugim vrtićima te svoja iskustva s putovanja, interesantne teme iz drugih zemalja, običaje, obilježja i geografski položaj zemlje i gradova prenosile na djecu. Iz toga je proizašla i tema ovogodišnjeg kalendara „PUTOVANJA“.

Također, ove su pedagoške godine jači naglasak stavili na održivi razvoj te su osnovali i mali centar kreativnog recikliranja „Mini ReMida“ u koji skupljaju industrijski/obrtnički i otpadni škart koji koriste u igri, umjetničkom izražavanju i stvaranju. Od tih su materijala, u kombinaciji s nekim tradicionalnim materijalima, stvarali prekrasne slike o putovanjima.

Neki su se usmjerili na prijevozna sredstva, neki na same destinacije, za neke putovanja simboliziraju kovčezi, nekima su to bila zanimljiva obilježja pojedine zemlje koje su posjetili, u stvarnosti ili u mislima.

Promocija kalendara održala se u ponedjeljak, 19.12.2022. godine u 10,30 sati, u Holu Spomen doma gdje se nalazi i prigodna izložba.

Ravnateljica vrtića, Vesna Rusijan, uz pomoć pročelnice upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina, Nevije Srdoč, provela nas je kroz novi vrtićki kalendar, iz mjeseca u mjesec razgovarajući s djecom o putovanjima, mjesecima u godini, stvaranju s otpadnim materijalom i drugim temama. Promociju su uveličala djeca skupine Krijesnice koji su uz gitarsku pratnju Marine Marušić otpjevali pjesmu Krijesnice te uz pomoć prijatelja iz grupe Zujalice, izrecitirali stihove „Novogodišnji vlak“ kojim su svima zaželjeli sretan Božić i Novu godinu.

Vrtićki kalendar financiran je dijelom iz Erasmus+ projekta „Jačanje ustanove i pojedinca za sudjelovanje u europskom prostoru odgoja i obrazovanja“ te od lokalnih tvrtki i obrtnika (Fućak d.o.o., Vladmir Gortan d.d., Učka Konzalting d.o.o., Kamen d.d., Gratis d.o.o, Mijandrušić d.o.o., Tinal d.o.o, Difusione d.o.o., Danijel Travel, Paccomerce d.o.o., TONI trgovački obrt).

Promociji je prisustvovala Nevija Srdoč, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina i u ime Grada Pazina i Gradonačelnice poklonila djeci slikovnice za odgojne skupine.

Odputujete do Spomen doma te pogledajte novi vrtićki kalendar i izložbu dječjih radova.