ERASMUS+ EDUKACIJA – AMSTERDAM, NIZOZEMSKA

U sklopu odobrenog projekta „Jačanje ustanove i pojedinca za sudjelovanje u Europskom prostoru odgoja i obrazovanja“, odgajateljice Matea Debeljuh i Dina Brajković sudjelovale su na edukaciji „Photo and Video Making in your Classroom: the Educational Power of Multimedia“. Edukacija je održana u Amsterdamu od 15. kolovoza do 20. kolovoza 2022. Osim odgajateljica iz DV “Olga Ban” Pazin, na edukaciji je sudjelovalo 12 sudionika iz Njemačke, Bugarske, Poljske, Italije, Irske i Slovenije. 

Tijekom edukacija, stečena su nova i proširena postojeća praktična razumijevanja najučinkovitijih uređaja i besplatnih softvera za upravljanje i proizvodnju videa, fotografija i zvukova. Proširena su postojeća znanja vezana uz prikupljanje profesionalnih i sigurnih mrežnih resursa, postavljanje i dijeljenje materijala na mreži, upravljanje vremenskim rokovima, zvukom i fotografijama. Održane su dvije kulturne aktivnosti. 

Odgajateljice su imale priliku, sa ostalim sudionicima, raditi u manjim grupama na snimanju i uređivanju videa, video montaži; što je doprinijelo jačanju digitalnih kompetencija odgajateljica, ali i jačanju komunikacijskih vještina na stranom jeziku.