Opće informacije

Zdravstveni voditelj: Marija Dagostin

Broj telefona: 099 2280303

 

UPIS U VRTIĆ

Prije upisa u vrtić potrebno je predočiti potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu iz koje je vidljivo da je dijete cijepljeno protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja, te potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu  kod stomatologa (za djecu stariju od 3 godine).

 

DOVOĐENJE DJETETA U VRTIĆ

Djeca koja po prvi put dolaze u vrtić, u svoju skupinu ulaze s roditeljem prema ranije dogovorenom rasporedu. Roditelj prilikom ulaska u vrtić mora koristiti zaštitne navlake za cipele.

Roditelji djece koja su od ranije polaznici Vrtića i roditelji nove djeca nakon perioda adaptacije više ne ulaze u zgradu vrtića već prilikom dovođenje djeteta pozovu odgojiteljicu na telefonski broj skupine, odgojiteljica će izaći i preuzeti Vaše dijete. Isti postupak je i prilikom dolaska po dijete.

Prilikom dolaska na informacije i roditeljske sastanke u popodnevnim satima, roditelji mogu slobodno ulaziti u sobe dnevnog boravka.

 

BORAVAK U VRTIĆU

zdravlje01U toku boravka djeteta u vrtiću nije dozvoljeno davanje nikakve terapije od strane odgojitelja.

Isto tako nije dozvoljeno unošenje u vrtić bilo kakvih sredstava ili pripravaka namijenjenih liječenju djece (sirupa, tableta, kapi, masti, homeopatskih pripravaka). Iznimka su lijekovi namijenjeni djeci s kroničnim bolestima koje, u dogovoru s roditeljem i nadležnim pedijatrom, može davati isključivo zdravstvena voditeljica.

Ukoliko  u toku boravka u vrtiću dijete oboli ili se povrijedi, roditelj će biti u najkraćem roku obaviješten i pozvan da dođe po dijete. Do dolaska roditelja djetetu će biti pružena sva potrebna njega.

Nakon izostanka zbog bolesti dužeg od DVA dana roditelj je dužan prvi dan po povratku s bolovanja, dostaviti liječničku potvrdu (ispričnicu) u papirnatom obliku ili je pokazati odgojiteljici na mobilnom uređaju. Bez predočenja navedene potvrde dijete neće moći ući u vrtić. Molimo roditelje da vode računa o radnom vremenu pedijatra i na vrijeme zatraže ispričnicu.

Roditelje molimo da ne dovode dijete u vrtić ukoliko dijete:

  • ima temperaturu
  • ima proljev
  • povraća
  • ima upalu očiju (konjuktivitis)
  • ima uši u vlasištu

 

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

zdravlje02Molimo Vas da u Vrtić dovodite samo zdravu djecu. Kod pojave prvih simptoma bolesti, molimo Vas da dijete ostavite kod kuće, zbog zaštite Vašeg djeteta i druge djece u grupi. Ako se dijete  tokom boravka u vrtiću ne bude osjećalo dobro (temperatura, glavobolja, povraćanja, proljev…) nazvat ćemo Vas da dođete po njega. Zato Vas molimo da odgojiteljicama date broj telefona na kojem ste dostupni. Isto tako, ako je dijete bolesno i neće doći u Vrtić, molimo Vas da o tome odgojiteljice obavijestite telefonski.

Važno nam je da nas izvijestite ukoliko dijete ima posebnih prehrambenih navika ili potreba, ukoliko je alergično te ukoliko boluje  od neke kronične bolesti. U dogovoru s roditeljem individualno ćemo prilagoditi obroke za takvu djecu.

Roditelji ne smiju u vrtić donositi nikakavu hranu

Proslave rođendana  je obavezno prethodno dogovoriti s Vašim  odgojiteljicama. Rođendane slavimo isključivo uz sviježe ili sušeno voće, a  u toplijim mjesecima uz sladoled.

 Molimo Vas da ne donosite nikakve poklončiće koje bi Vaše dijete podijelilo  prijateljima u skupini. To  nije u skladu sa smjernicama naše ustanove niti sa našom tradicijom. Iako to nekim roditeljima i djeci pričinja zadovoljstvo, drugima je to veliko opterećenje i trošak. Ukoliko Vam je to jako važno, predlažemo da te poklončiće pripremite i podijelite na  vašim  kućnim proslavama.

Medicinska sestra kontrolira higijenske uvjete, vrši antropometrijska mjerenja, reagira u slučaju povreda djeteta te brine o prehrani u Vrtiću. Svaki tjedan izrađuje jelovnik za sve Vrtiće, vodeći računa o prehrambenoj vrijednosti obroka, uključenosti sezonskih namirnica, mliječnih proizvoda, povrća te o raznolikosti obroka. Hranu kontrolira i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Jelovnik se svakih petnaest dana objavljuje na mrežnim stranicama vrtića.