Dani medijske pismenosti 2022

U sklopu manifestacije 5. Dani medijske pismenosti 2022, 4 odgojiteljice našeg vrtića, područnog odjeljenja Sv. Petar u Šumi, održale su, 12.5.2022., izlaganje MEDIJSKA PISMENOST U DJEČJEM VRTIĆU “OLGA BAN” PAZIN za studente ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Puli.

Odgojiteljice Matea Debeljuh i Milica Kukić prikazale su svoj projekt “Medijska pismenost u Zebricama“, a odgojiteljice Martina Košeto Kišić i Isabella Matić projekt “Dinosaure istražujemo-tehnologiju otkrivamo“.

Ciljevi projekta “Medijska pismenost u Zebricama” bili su poticanje odgovornog korištenja medija u sustavu ranog odgoja i obrazovanja, prepoznavanje medijski posredovane zbilje od stvarnosti te poticanje razvoja kritičkog mišljenja u medijskom okruženju.

Ciljevi projekta “Dinosaure istražujemo – tehnologiju otkrivamo” bili su razvijanje medijske pismenosti kod djece unutar skupine, potaknuti djecu na kritičko promišljanje tijekom istraživanja informacija iz različitih izvora, dvosmjerno korištenje digitalnih medija u svrhu razvijanja socijalnih vještina i učenja te stjecanje znanja o dinosaurima kroz različite poticaje.

Oba projekta su predstavljena u travnju 2022. godine na regionalnoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Jedan projekt, “Medijska pismenost u Zebricama“, predstavljati će i na državnoj smotri projekata.