SURADNJA S PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA IZ ŠPANJOLSKE I SLOVENIJE

Iako trenutno nemamo nijedan aktivan Erasmus+ KA1 projekt, veze s predškolskim ustanovama s kojima smo surađivali tijekom prethodnih programa mobilnosti traju i dalje. Tako smo početkom prosinca u našoj ustanovi ugostili odgojno-obrazovne radnike iz Španjolske i Slovenije.

Iz Španjolske su 6. i 7. prosinca 2021. naš vrtić posjetili Amparo i Antonio Perez Blasco iz vrtića E.I. Principe Valiente Manises (Valencia), a suradnja je započela još u prosincu 2019. kad je njihovu ustanovu posjetila naša odgajateljica u sklopu aktivnosti transnacionalne suradnje.

Iz vrtića Najdihojca iz Ljubljane cijeli je tjedan (od 6. do 10. prosinca 2021.) u PV u Tinjanu boravila njihova odgajateljica Aljoša Strnad te je kroz job shadowing aktivnost Erasmus+ programa imala mogućnost uspoređivati pedagošku koncepciju i odgojno-obrazovni rad naše i njihove ustanove. Suradnja s vrtićem Najdihojca traje još od našeg prvog Erasmus+ projekta 2018. godine te smo već u više navrata s njima provodili job shadowing aktivnosti, a uz to smo i neformalno surađivali.

Razmjenom iskustava s našim gostima dobili smo korisne uvide vezane uz vlastitu odgojno-obrazovnu praksu te dobili zanimljive informacije o predškolskoj djelatnosti u njihovim zemljama.