IZLOŽBA “MAŠTA STVARA SVAŠTA”

Povodom Dana Grada Pazina i Dana Vrtića  25.5.2021. otvorena je izložba  dječjih radova u Galeriji LG Društva likovnih stvaratelja Pazin. Izloženi su maštoviti  radovi različitih tema koje su djeca matičnog i područnih vrtića tijekom pedagoške godine stvarala razvijajući kreativnost u izražavanju različitim tehnikama.

Izložbu „Mašta stvara svašta“ otvorila su djeca odgojne skupine „Fruti“ iz Područnog vrtića Motovun s njihovim odgajateljicama Norom Bertoša i Melitom Kotiga. Nastupili su s pjesmom „Igra“ čiji tekst potpisuje Sonja Prodan Nežić, a glazbu Dino Benčić. S djecom je pjevala Nina Paladin, a glazbena pratnja bio je Dino Benčić. Pjesmu je producirao Jakov Vrtarić, a u nastajanju je i spot u režiji Danila Dučka. Otvorenje izložbe podržala je i Općina Motovun kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Prisutni su bili i predstavnici Grada Pazina, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Nevija Srdoč i viša stručna suradnica za kulturu Emina Svilar, predsjednica Upravnog vijeća Vrtića Hani Glavinić, predsjednica Društva likovnih stvaratelja Nada Putinja te tajnik navedenog Društva Dario Brajković. Program otvaranja izložbe vodila je ravnateljica Vrtića Vesna Rusijan koja je, između ostaloga, izrazila žaljenje što ovu izložbu, zbog epidemioloških razloga, nismo mogli otvoriti u prisutnosti većeg broja djece, njihovih roditelja i prijatelja, te zaposlenika ustanove.

Izložba se može pogledati do 29.5.2021.