HUMANITARNA POMOĆ VRTIĆU U PETRINJI

Među mnogima koji su izrazili podršku potresom pogođenom području Sisačko Moslavačke županije bio je i naš Vrtić.

U srijedu, 27. siječnja 2021. humanitarnu pomoć prikupljenu od roditelja djece polaznika naše ustanove, prijatelja i suradnika, koja se sastojala od potrošnog materijala za likovne aktivnosti, igračaka, društvenih igara, slikovnica, sanitarnog materijala namijenjenog djeci te od opreme (stolova, stolica, garderobe, dječjih krevetića, zidnih panoa) u ukupnoj količini od oko 400kg, dostavili smo u Dječji vrtić Petrinjčica.

Pred vrtićem, njihovim područnim objektom „Sunce“, nedavno obnovljenim i djelomično oštećenim u potresima koji su se događali unatrag mjesec dana, dočekalo nas je desetak djelatnika njihove ustanove, na čelu s ravnateljicom Natašom Vidović.  

Bili su zadovoljni našim dolaskom, donacijom i iskazanom podrškom. Proveli su nas kroz dva objekta vrtića u koje se moglo ući. U jednom od njih boravilo je dvadesetak djece, dok su ostala, od oko 400 upisane djece, ostala kod kuće.

Zatim smo razgledali centar Petrinje, razrušen, pust, uništen potresom.

Rastali smo se u nadi sljedećeg susreta i suradnje koja će biti vezana uz razvoj naše predškolske djelatnosti i prijateljstva.

Nezaboravno  i ohrabrujuće je doživjeti kako i nakon najtežih događaja ljudi pronalaze snagu za nastavak života i kako im je pritom potrebna nesebičnost drugih ljudi.

 

Ravnateljica: Vesna Rusijan