OBAVIJEST O POČETKU RADA VRTIĆA 11.5.

Poštovani roditelji,

temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o popuštanju mjera za suzbijanje širenja zaraze korona virusom (Covid-19) te temeljem preporuke Stožera da se vrtići otvore za djecu 11. svibnja 2020. dužni smo provesti anketu o dolasku djece u Vrtić, u periodu od 11. do 22. svibnja. Temeljem rezultata dobivenih provedenim anketiranjem definirat ćemo način rada vrtića u navedenom periodu. Za naredni period provest ćemo novu anketu, ovisno o iskustvu kojeg budemo imali u prva dva tjedna rada u izvanrednim uvjetima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo dana 29. 4. 2020. godine propisao je pravila (upute) na koji način je potrebno organizirati rad predškolskih ustanova za vrijeme trajanja epidemije zaraze korona virusom (Covid-19), koje možete pronaći u prilogu ovog dopisa, te vas molimo da ih prije odluke o dolasku u vrtić pažljivo proučite.

Vrtići su dužni osigurati uvjete za početak rada koji uvažavaju preporučene mjere.

Uvjeti koje mora zadovoljiti dijete kojem će se odobriti povratak u vrtić su slijedeći:

  1. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);
  2. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);
  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  4. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade;
  5. oba roditelja su zaposlena i ne rade od kuće.

Stoga, kako bismo na vrijeme organizirali rad, molimo vas da do srijede, 6. svibnja u 9 sati, putem Viber i Dinamikom grupa vaših odgojnih skupina obavijestite odgajateljice vaše odgojne skupine hoće li vaše dijete od 11. 5. doći u Vrtić.

Temeljem od vas dobivene povratne informacije Vrtić će organizirati početak rada, a roditelji koji su se na upit izjasnili potvrdno trebaju ispunjenu Izjavu dostaviti elektronskim putem (na e-mail adrese: med.sestra@vrtic-olgaban-pazin.hr ili psiholog@vrtic-olgaban-pazin.hr) najkasnije do petka 8. svibnja 2020. u 9 sati. Iznimno, moguće je izjavu potpisati i osobno u vrtiću, uz obveznu najavu dolaska na broj 099 2280103 radi poštivanja zaštitnih mjera.

Obavijesti o načinu organizacije rada, koja će, sukladno broju djece i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, zasigurno morati izgledati nešto drugačije nego u vrijeme redovnog rada, bit će objavljene na internetskim stranicama Vrtića najkasnije u petak 8. svibnja.

Unaprijed napominjemo da je temeljna preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ostanak kod kuće kada je god to moguće, te da pojedine preporuke o radu vrtića nije lako provesti. Djelatnici Vrtića učinit će sve što je u njihovoj moći da zaštite vašu djecu, a vas,  roditelje, pozivamo da budete odgovorni prilikom donošenja odluke o povratku vaše djece u Vrtić.

Hvala na razumijevanju!

Ravnateljica

 

prilozi:

Upute HZJZ: Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020

Izjava za roditelje: izjava za roditelje o pocetku rada vrtica