Odluke i preporuke o postupanjima na području Grada Pazina zbog sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19

Zbog smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić donio je sljedeće Odluke:

1. Odluka o odgađanju svih kulturnih i sportskih događaja u Gradu Pazinu.pdf

2. Odluka o zatvaranju sportskih objekata.pdf

3. Odluka o ograničenju rada ugostiteljskim objektima.pdf

Stoga, na području Grada Pazina:
• odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru
• za javnost se zatvaraju muzej, gradska knjižnica i odgađaju se okupljanja unutar ustanove Spomen dom (predavanja, kino programi, kazališni programi, koncerti, priredbe i sve druge aktivnosti koje uključuju okupljanje većeg broja ljudi)
• za javnost se zatvaraju sportski objekti na području Grada Pazina
• ugostiteljskim objektima na području Grada Pazina iz skupina “Restorani”, “Barovi” i “Objekti jednostavnih usluga” ograničava se radno vrijeme od 6:00 do 23:00 sata
• udrugama civilnog društva preporuča se otkazivanje svih okupljanja članova
• preporuča se da se prije odlaska liječniku u Dom zdravlja pacijent telefonom javi svom liječniku i dogovori daljnje postupanje
• preporuča se da se sprovodi odvijaju u krugu obitelji
• u gradskoj upravi bit će ograničen rad sa strankama te će se isti obavljati isključivo telefonskim i elektroničkim putem.


Odluke su donijete na temelju preporuka Stožera civilne zaštite Istarske županije i Smjernica za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa.
Dodatno, trgovačko društvo Usluga d.o.o. obustavilo je održavanje redovitog mjesečnog sajma u Pazinu (koji je bio predviđen za 7. travanj), a prilikom posljednjih ispraćaja pokojnika na grobljima Grada Pazina i općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Tinjan, Motovun, Lupoglav i Sveti Petar u Šumi bit će na snazi posebne mjere odnosno ispraćaji će se održavati isključivo u krugu obitelji.
U upravi Društva na adresi Šime Kurelića 22 i u uredu za parkirališne usluge u ulici Družbe Sv. Ćirila i Metoda 4 do daljnjeg bit će ograničen rad sa strankama te će se isti obavljati telefonskim i elektroničkim putem.
Sve mjere usklađene su s preporukama Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, te gradskog stožera Civilne zaštite.
Molimo javnost za razumijevanje i suradnju kako bismo zajedničkim trudom minimalizirali opasnosti koje uzrokuje epidemija ove bolesti.

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Renato Krulčić

 

Preuzeto sa službenih stranica Grada Pazina