DJEČJI OLIMPIJSKI FESTIVAL 2019.

U petak, 10. svibnja 2019. u 9 sati,  na gradskom stadionu u Pazinu, zapaljena je olimpijska baklja i podignuta olimpijska zastava kao znak za početak 18. Olimpijskog festivala Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Prisutne je pozdravio dogradonačelnik Grada Pazina Veljko Brajković i ravnateljica Vrtića Vesna Rusijan.

Osim u klasičnim, pojedinačnim i ekipnim, disciplinama poput: trčanja na 50m, štafeti, nogometu, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj s mjesta, naši su mališani snage odmjeravali i u skakanju u vreći, potezanju konopa, poligonu te oni najmlađi u vožnji tricikla i malom trčanju na 25 m.

Uz 400-tinjak djece iz pazinskog i svih područnih vrtića na stadionu je bilo i 50-tak njihovih odgajateljica, vanjskih suradnika i suradnica te studentica.

Nakon završetka takmičenja za djecu, snage u skakanju u vrećama i potezanju konopa u revijalnom dijelu natjecanja odmjerile su i odgajateljice. Pobjednice u obje discipline bile su odgajateljice iz matičnog vrtića u Pazinu.

Pehar za fair-play ove godine pripao je skupini Cvjetići, a ukupni pobjednici ovogodišnjeg Olimpijskog festivala su djeca iz područnog vrtića Tinjan. Pobjednički pehar su zaslužili pobjedama u disciplinama: skok u dalj s mjesta za dječake, štafeta 4×25 m za djevojčice i nogomet za dječake te osvojenim trećim mjestima u disciplinama: trčanje na 50 m za dječake te bacanje loptice u dalj za dječake.

Oni najbolji odmjeriti će snage s djecom iz cijele Istre na županijskoj Olimpijadi koja će se održati 22. svibnja 2019. u Labinu.

Olimpijski festival se organizira u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, a majice i kape za sve sudionike osigurao je Hrvatski olimpijski odbor.