Dječji tjedan

Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 6. listopada 2014., kada se obilježava Međunarodni dan djeteta, i završava u nedjelju, 12. listopada 2014.

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjetimo na našu zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Važno je reći da su dječja prava dio temeljnih ljudskih prava. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a ne samo u ovome Dječjem tjednu. Ovaj tjedan je prilika da se svatko od nas podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.

U sklopu dječjeg tjedna većina naših vrtićkih skupina posjetiti će izložbu o Dječjim pravima u sklopu koje će biti i radionica “Mi i naša prava” u organizaciji Društva “Naša djeca” Pazin. U petak, 10.10.2014. u Spomen domu pogledati kazališnu predstavu “Mrav, mrav, mrav i cvrčak” Teatra Oz, a tokom cijelog dječjeg tjedna izlaziti će van, crtati po gradu i organizirati biciklijade.