Novi vrtić u Cerovlju

Djeca iz skupine Frndalići, područnog odjela u Pazinskim Novakima krenula su u vrtić tjedan dana kasnije od svojih vršnjaka u ostalima skupina Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin, ali veseliji jer ih je dočekalo novo dječje igralište i nove te obnovljene sobe dnevnog boravka.
Vrtić sada raspolaže s 350 metara četvornih unutarnjeg prostora na kojem prema standardima može boraviti 40 djece. Ukupna investicija obnove i proširenja iznosila je 1,4 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 80 posto, a Općina Cerovlje 20 posto iznosa. Trenutno u vrtiću boravi 32 djece, a dogradnjom su stvoreni uvjeti za prijam većeg broja djece.
Vrtić su simboličnim rezanjem vrpce otvorili Istarski župan Valter Flego, načelnik Općine Cerovlje Emil Daus i Radoslav Barišić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a otvorenju je prisustvovala i ravnateljica vrtića Vesna Rusijan Ljuština, arhitektica Tatjana Berton, nadzorni inženjer Edo Vretenar, predstavnici Grada Pazina, drugih općina središnje Istre i gosti.
Izvođači radova bili su GIP d.o.o. Karojba i Vladimir Gortan.d.d.

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u video prilogu TV Istre te u našoj galeriji fotografija.

Invalid Displayed Gallery