Novi vrtić u Karojbi

U novu školsku godinu s novim vrtićem i dvoranom

Objavljeno: 21.08.2014 | 12:00, Glas Istre

DSCF2077   20140821_195830

Početkom iduće pedagoške godine, dakle od 1. rujna, mališani s područja općine Karojba krenut će u novi vrtić. Jučer je obavljen tehnički pregled vrtića, smještenog u blizini škole, i dobio je “zeleno svjetlo” nadležne općinske komisije. Radovi su obavljeni u skladu s dokumentacijom u predviđenom roku pa je općinski načelnik Alen Rosić zahvalio izvođačima GIP-u iz Karojbe i nadzorniku Učki-konzaltingu iz Pazina, dodajući da će vrtić u Karojbi, koji je dosad polazila samo jedna poludnevna skupina, sada moći primiti jednu poludnevnu i jednu cjelodnevnu skupinu.

Novi vrtić ima uvjete za boravak 46 djece. U starom, doista neuvjetnom vrtiću guralo se 30-ak mališana, a od rujna ih se očekuje desetak više. Bit će, dakle, mjesta za svu djecu predškolske dobi s područja općine Karojba, ali i nekoliko mjesta, kaže načelnik Rosić, za djecu iz susjednih općina, ako bude potrebe.

Organizirani obilazak za roditelje

– Objekt je dovršen, a ovih dana stiže i oprema. Kuhinja je već montirana, a ostali namještaj stiže za nekoliko dana, kaže Rosić. U zgradi novog vrtića 340 četvornih metara prostora namijenjeno je boravku djece, a tu je i prostrano potkrovlje za odlaganje stvari. U gradnju vrtića uloženo je 2,6 milijuna kuna, a s opremom kuhinje i praonice, namještajem i igračkama koje će se postaviti u blizini vrtića cijela investicija iznosi 3,2 milijuna kuna. Ovih će se dana organizirati obilazak za roditelje budućih polaznika.

 

Izvor: GLAS ISTRE | http://www.glasistre.hr/vijesti/print/u-novu-skolsku-godinu-s-novim-vrticem-i-dvoranom-464423

DSCF2069    DSCF2068