Posjetili smo Dom Motovun

U petak, 25.04.2014. skupine Mići Meštri, Bubamarci i Tintilinići iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin posjetili su korisnike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun u sklopu njihova programa „A Day in a Life“. Prigodnim riječima nas je dočekao ravnatelj doma Boris Demark, uz svoje stručne suradnike, osoblje i korisnike.

Nakon kratkog razgleda Doma podijelili smo se u 6 kreativnih radionica: glazbenu, vrtlarsku, likovnu, slastičarsku, sportsku te pričaonicu koje su zajedno vodili odgajatelji i djelatnici doma, a sudjelovali djeca i korisnici. Na glazbenoj su djeca i članovi domskog zbora uvježbavali dvije pjesme: “Avanture maloga Juju” i “Sadila sam bosiljak”. U vrtlarskoj su zaista sadili bosiljak, ali i lavandu, kadulju, ružmarin, mažuran… Na likovnoj su oslikavali gredice koje će služiti kao oznake za začinsko bilje, a u pričaonici su pričali priču o sebičnom divu te mnoge druge. Sportaši su isprobavali teretanu, vježbali i igrali boće, a mali i veliki slastičari su vrijedno mijesili kolače kojima su se kasnije svi počastili.

Nakon radionica počastili smo se kolačima i sokovima, igrali te uživali u nastupu glazbene radionice na kojoj su djeca i članovi domskog benda odsvirali i otpjevali dvije skladbe. Zatim se domski bend predstavio s još nekoliko skladbi.

Ovim su posjetom tri skupine “donjeg vrtića” nastavile suradnju s Domom Motovun koji ih je posjetio u studenom prošle godine povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Fotografije možete pogledati u našoj galeriji  http://vrtic-olgaban-pazin.hr/?page_id=121.

Napravljen je i video susreta kojeg možete pogledati ovdje.

Brand new day, Brkač, 25.04.2014.