Krugovi prijateljstva

3. KRUGOVI PRIJATELJSTVA – međunarodni stručni skup

odgajatelja, stručnih suradnika i ravnatelja

predškolskih ustanova

u Istri, od 13. do 17. 08. 2012.

 

Krugovi prijateljstva – Istra 2012 from doris on Vimeo.

 

Tema:

ZAJEDNICE KOJE UČE – ISKUSTVA IZ ODGOJNO-OBRAZOVNE  PRAKSE VRTIĆA  RAZLIČITIH ZEMALJA.

Sudjelovali su odgajatelji,  stručni suradnici: pedagozi, psiholozi, defektolozi i ravnatelji iz 6 zemalja: Austrije,Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

U prethodna dva susreta pod nazivom Krugovi prijateljstva, održanim u  Baru 2010.god.  te u Smederevu i Požarevcu 2011.god. započeta je ova vrsta suradnje među djelatnicima predškolskih ustanova  iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja se nastavlja kroz 3. Krugova Prijateljstva, ove godine u Hrvatskoj.

Tri su osnovna cilja ovog međunarodnog stručnog skupa:

  1. razmjena stručnih iskustava u radu s djecom, predstavljanjem projekata koje sudionici smatraju osobitim postignućem u smislu dobrobiti za dijete/djecu,
  2. stvaranje zajednica koje uče, raspravljaju i propituju kvalitetu vlastite odgojno-obrazovne prakse;
  3. stručno usavršavanje, osobni profesionalni rast i povezivanje s kolegama iz različitih zemalja.

Organizator KRUGOVA PRIJATELJSTVA  je Dječji vrtić „Olga Ban“ iz Pazina, u suradnji sa vrtićima iz Poreča, Pule, Rovinja, Vrsara i Žminja.

Naši suradnici u programiranju sadržaja skupa i stručni konzultanti su :

pedagoginje dr.sc. Lidija Vujičić i  dr.sc. Arjana Miljak; psihoterapeutkinja i supervizorica Jasenka Pregrad, te plesna pedagoginja Andrea Gotovina.

Održavanje ovog međunarodnog stručnog skupa podržava i sufinancira Grad Pazin, Grad Pula, Istarska županija, niz sponzora i donatora, te istarski vrtići, domaćini pojedinih dana tijekom tjedna u kojem se održavaju KRUGOVI PRIJATELJSTVA.