Svjetski Dan učitelja

8. listopada 2024. u pazinskom Spomen domu svečano je obilježen Dan učitelja. Tom su prigodom jubilarnim djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova u Pazinu dodijeljena priznanja za 10, 15, 20, 25, 30, 35 ili 40 godina rada.

Među djelatnicima Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, jubileje su u prethodnoj godini proslavile:

Renata Smolica – 10 godina rada
Iako sada radi s vrtićarcima u Tinjanu, Renata je odgajateljica koja je mnogim jasličarima u pazinskim i tinjanskim jaslicama dala prvi zagrljaj utjehe kad su se odvajali od roditelja, omogućila prvi dodir s kistovima, temperama i škarama te obilje smijeha, plesa i glazbe, zbog čega im je dolazak u jaslice brzo postao veselje.

Petra Matković Salopek – 10 godina rada
Odgajateljica Petra je nježna i blaga pa su se i najpovučenija djeca uz nju uvijek osjećala sigurno. U samo deset godina stalo je svašta: putovala je u razne područne vrtiće, od Gračišća pa sve do Motovuna, ali gdje god je došla, brzo je napravila ugodnu, strukturiranu, istovremeno radnu i zabavnu atmosferu gdje su se djeca osjećala ugodno.

Jasmina Jelenić – 15 godina rada
Reći ćemo: „Kakvih petnaest!“ jer toliko toga stane u 15 godina rada stručnog suradnika u velikoj ustanovi kao što je Dječji vrtić „Olga Ban“. Jasmina je socijalna pedagoginja koja zna iz svakog djeteta s teškoćama u razvoju izvući ono najbolje te biti podrška i njegovim roditeljima i odgajateljima i pomoćnicima u radu, a uz to je i suradnica koju bi svaki stručni tim poželio imati.

Sandra Vlahov – 30 godina rada
Odgajateljica Sandra inovativna je u radu i odličan je mentor te podrška mladim kolegicama. Pod njenim su vodstvom mali Tinjanci snimali filmove, slagali video priče u tehnici stop animacije, izrađivali slikovnice i kazališne predstave, pričali priče uz kutice pričalice, uređivali svoju vrtićku šumsku sobu i još štošta.

Dragica Dermit – 30 godina rada
Odgajateljica Dragica je prava čuvarica tradicije našeg zavičaja i trudi se da ne zaboravimo stare igre, plesove, stihove i istarski dijalekt. A kad dođe dječja olimpijada, opet je tu, u prvim redovima, jer zna koliko su kretanje i sudjelovanje u sportskim aktivnostima značajni u razvoju djece.

Sanda Bartolić – 35 godina rada
Odgajateljica Sanda dugo je godina radila sama, u područnom vrtiću u Karojbi, ali bez obzira na to njen je vrtić bio najljepše i najkreativnije uređen, jer estetika joj je uvijek u fokusu. Djecu je naučila stvarati originalne i kreativne likovne uratke, ali i peći kolače, palačinke i muffine. Sada to uči i najmlađe, u pazinskim Zvjezdicama.

Renata Demark – 35 godina rada
Prva asocijacija na glazbu u vrtiću su odgajateljica Renata i njena gitara pa se u Tintilinićima često pjeva, svira i pleše. Odgovorna i kreativna s posebnim smislom za rad na projektima što djeci u njezinoj grupi čini boravak u vrtiću zabavnim i zanimljivim.