PISMO RAVNATELJICE

Poštovani  roditelji,

prošlo je tjedan dana bez vrtića. Neki od vas su se javili i naglasili kako se teško organiziraju bez rada naše ustanove,  ali razumiju zašto tako treba biti, u ovoj opasnoj situaciji prijetnje od zaraze novim koronavirusom COVID 19.

Nadam se da ste dobro, da vaša djeca koriste ovu priliku kako bi neočekivano bila u vašem dobrom društvu i u društvu vama bliskih osoba. Nadam se da je ovaj loš događaj imao i neke dobre posljedice za djecu. Vi, koji s organizacijom vaše  svakodnevne brige o djeci imate problema, imajte na umu da svako okupljanje ljudi i djece može imati dramatične posljedice pa probleme treba rješavati unutar obitelji i malog broja osoba od povjerenja. Uvažavajte upute i preporuke stručnjaka, kojima obiluje javni medijski prostor. Dok pred djecom i sa djecom razgovarate o problemima koji su sada aktualni imajte na umu da vas pažljivo slušaju i doživljaju vaša ponašanja na način svojstven njihovom  uzrastu.  Ponekad ne razumiju što se događa pa im strpljivo i primjereno, s ljubavlju, sve objasnite.  Zaštitimo ih, ne izlažimo ih dodatnoj zabrinutosti ili strahu.

Javite nam se ako imate neka pitanja ili prijedloge, otvoreni smo za suradnju.

Najavit ću vam da su u pripremi odluke kojima ćemo vas osloboditi od plaćanja vrtića za period kada je vrtić zatvoren. Pratite našu web stranicu i zovite nas, ako vam trebaju naši odgovori.

Potrudimo se da ovu tešku situaciju iskoristimo na našu dobrobit, budimo razboriti i dobronamjerni, gradeći povjerenje i međusobno poštovanje.

Ravnateljica:

Vesna Rusijan

 

Pismo u docx formatu možete preuzeti ovdje: pismo roditeljima