Zmajevi Zečići

U područnom vrtiću u Sv. Petru u Šumi, u odgojnoj skupini Zečići, održala se radionica izrade zmajeva koju je vodio nono djevojčice Dore Aldo Prenc. Nono je proveo 2 jutra u skupini te je djeci pomogao da svatko izradi vlastitog zmaja. Nakon izrade zmajeva, djeca su s nonićem prošetala do nogometnog igrališta i uživala u puštanju vlastitih zmajeva.

Dan vrtića 2024. godine

Danas, 6. lipnja 2024., godine Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin slavi svoj 120. rođendan!

Vrtić je svoj rođendan odlučio proslaviti tako da je okupio svu djecu matičnog i područnih vrtića. Bili su tu i klaun, plesačice na svili, štulistica i vlakić.

Bilo je veselo, zabavno i šareno!

Dan vrtića predškolci svih skupina obogatili su i ošarenili svojim autoportretima.

Erasmus+ projekt: „U šumi kao u učionici“

U srijedu, 22. svibnja započeo je drugi po redu dvodnevni susret partnera Erasmus+ projekta „U šumi kao u učionici“. Pod vodstvom Modelne šume Istra i uz pomoć OŠ „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, DV „Olga Ban“ Pazin, POU Gospić te Gozdarskog inštituta Slovenije predstavljeni su trening moduli za edukaciju edukatora šumske pedagogije. Svi su partneri kreirali vlastite radionice iz šumske pedagogije za djecu različite dobi i sposobnosti. U popodnevnim satima, u radionicama na otvorenom, partnerima su se pridružili svi zainteresirani za šumsku pedagogiju i benefite koje ona nosi pri implementacije iste u rad.

U četvrtak, 23. svibnja, svi partneri projekta posjetili su i sudjelovali na radionici šumske pedagogije koju je organizirala Udruga za promicanje edukacije u prirodi „Drijade“. Posjetili su i „Šumske boje“ – atelje u prirodi te sudjelovali u igrificiranoj turi „Volim šumu Kontija“. U ZEC Kontija skup su zatvorili interpretativnom šetnjom „Skriveni život Kontije“.

Pripovijedanje u skupini Bubamarci

Skupinu “Bubamaraci”, u utorak 28. svibnja, posjetila je članica dramsko-recitatorske skupine Karla Matković s mentoricom Tatjanom Savić.
Karla je pripovijedala hrvatsku narodnu bajku “Mala vila”. Njeno je pripovijedanje bilo vrlo emotivno i zanimljivo te je Bubamarcima pružilo novo iskustvo.

Festival zavičajnosti u Marčani

U ponedjeljak, 27. svibnja, u sklopu projekta Implementacije zavičajnosti u kurikulum vrtića „Istra u očima djece / L’Istria negli occhi dei bambini – tradicija iz naših ruku / la tradizione dalle nostre mani, započeo je Festival zavičajnosti u Marčani. Toga je dana manifestacija započela kratkim programima djece vrtića iz Marčane i KUD Mate Balota te kratkim obraćanjima čelnika. Organizator Dječji vrtić „Vrtuljak“ Marčana i Općina Marčana u suradnji s lokalnim udrugama i obrtnicima pripremili su 25 radionica za više od 500 djece sudionika festivala.
U utorak, 28. svibnja, u Dječjem vrtiću „Vrtuljak“ Marčana održala se prezentacija projekata. Sve ustanove uključene u projekt kroz pedagošku godinu 2023./2024. prezentirale su svoje projekte. To su činili oblikovanjem video filma prikazom tijeka projekta, što je učinilo 25 predškolskih ustanova, odnosno 42 odgojne skupine. Iz DV Olga Ban Pazin, na projektu sudjelovale su dvije odgojne skupine – Zvjezdice i Žirafice, koje su se tokom godine upoznavale s tradicionalnom tjesteninom i slasticama ovih krajeva.