12.GODIŠNJA KONFERENCIJA RASTIMO ZAJEDNO

24. i 25.studenog 2023. u Dubrovniku se održala 12.godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa Rastimo zajedno u organizaciji Centra Rastimo zajedno i DV Dubrovnik.

Odavno je poznato kako je potrebno selo da bi se podiglo dijete, a ta je potreba jednako aktualna i danas stoga je tema ovogodišnje konferencije bila KAKO GRADIMO SELO OKO DJETETA?  

Konferencija je započela u petak, zanimljivom aktivnošću Umrežavanje u Gradu,  koja je svim prijavljenim grupama sudionika/ca omogućila aktivno Rastimo zajedno prijepodne u Dubrovniku.  

U plenarnom dijelu, prisjetili smo se aktivnosti u protekloj godini te nastavili s temama osposobljavanja i podrške stručnjaka, važnosti prava djece, umrežavanjem kao jednom od strategija potpore te vrlo zanimljivom radionicom o izgradnji „sela“  te stvaranju zajednice u zahtjevnijim vremenima koju je vodila austrijska pedagoginja Ulrike Reiman.

U subotu su u DV Dubrovnik bile organizirane radionice za voditelje gdje su  naša ravnateljica Doris Velan i stručne suradnice psihologinja Gordana Trošt-Lanča i soc.pedagoginja Jasmina Jelenić vodile radionicu „Vještine vođenja radionica: Upravljanje nepredviđenim situacijama i teškim sudionicima.“