MANIFESTACIJA DRAGI NAŠ PAZIN

U četvrtak, 15. lipnja djeca iz odgojnih skupina Leptirići i Cvjetići sa svojim odgojiteljicama i u pratnji stručnih suradnica vrtića sudjelovala su na manifestaciji Dragi naš Pazin, koju već devetu godinu za redom organizira Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. A. Heka, uz pokroviteljstvo Grada Pazina i Pazinskog kolegija – klasične gimnazije. Manifestacija „Dragi naš Pazin“ namijenjena je djeci  predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u sklopu koje djeca sudjeluju na različitim edukativnim, likovnim i kreativnim radionicama s ciljem upoznavanja s  kulturno-umjetničkom baštinom, prirodnim znamenitostima i povijesti Pazina. Ove je godine na igralištu iza Pazinskog kolegija organizirano 5 radionica za predškolsku djecu:

-radionica izrade cukerančića od gline i plastelina (voditeljica: Dorijana Ujčić, viša medicinska sestra u Pazinskom kolegiju i članica udruge)

– motoričke igre iz matematike i fizike za predškolsku djecu (voditeljica: Gordana Radić Labinjan , profesorica matematike i fizike u Pazinskom kolegiju i članica udruge)

– “Mali istraživači srednjeg vijeka” (voditeljica: Gabriella Ujčić, pedagoginja u Pazinskom kolegiju)

-‘Pričanje priča o Pazinu gradu” (voditeljica: Rita Ujčić, odgojiteljica i članica udruge)

sportski poligon za vrtićku djecu (voditeljice: Emina Putinja, odgojiteljica i Jasmina Jelenić, soc.pedagoginja i članica udruge).

Djeca su se na kreativan i zabavan način upoznala  sa izradom cukerančića, vježbala osnovne matematičke vještine, kroz priče  i slikovnice upoznala sa načinom života u Pazinu u srednjem vijeku a kroz sportski poligon rješavala i praktične zadatke  slaganja maskote manifestacije „Pazinka“ od kocaka i puzzli. Na radionicama su im se pridružili i učenici Pazinskog kolegija. Bilo nam baš kako je naš Niko na odlasku izjavio: “Kakav prekrasan dan!“.