UPISI U DJEČJI VRTIĆ OD 3.-10.SVIBNJA 2023.

Na temelju članka 7. Pravilnika o mjerilima i postupku upisa djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin od 3. travnja 2023. i članka 5. Odluke Upravnog vijeća o pokretanju postupka upisa u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin od 17. travnja 2023.,  Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin objavljuje

OGLAS ZA UPIS DJECE U DJEČJI VRTIĆ „OLGA BAN“ PAZIN za pedagošku 2023./2024. godinu

Roditelji mogu podnijeti Zahtjev za upis od  3. svibnja 2023. do 10. svibnja 2023.

putem aplikacije: https://prijava.vrtic-olgaban-pazin.hr

  1. VRSTE PROGRAMA KOJI RODITELJI MOGU PRIJAVITI:

Cjelodnevni predškolski (vrtićki) program u Matičnom vrtiću u Pazinu i Područnim vrtićima  u Cerovlju, Gračišću, Karojbi, Lupoglavu, Motovunu, Sv. Petru u Šumi i Tinjanu

Cjelodnevni rani odgoj (jaslički) u Matičnom vrtiću u Pazinu i Područnim vrtićima u Gračišću i Tinjanu

  1. DOBNI UVJET UPISA

Uvjet uzrasta za upis u predškolski (vrtićki) program ispunjavaju djeca koja do 31. 8. 2023. navršavaju tri godine života.

Uvjet uzrasta za upis u program ranog odgoja (jaslički program) ispunjavaju djeca koja do 31. 8. 2023. navršavaju jednu godinu života.

  1. POTREBNA DOKUMENTACIJA

(Napomena: potrebnu dokumentaciju možete preuzeti putem e-građana, pohraniti u računalo i učitati u aplikaciju ili dokumentaciju u papirnatom obliku možete skenirati, pohraniti u računalo i učitati u aplikaciju)

Obvezna dokumentacija:

  1. Zahtjev za upis djeteta (ispunjava se direktno u aplikaciji)
  2. Ispunjen Inicijalni upitnik (obrazac se može preuzeti u Vrtiću, na mrežnim stranicama Vrtića ili u aplikaciji) Inicijalni upitnik
  3. Zapis iz matične knjige rođenih za dijete
  4. Dokaz o prebivalištu ili boravištu djeteta (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu ili boravištu djeteta – datum izdavanja ne stariji od 24.4.2023.)
  5. Dokaz o prebivalištu ili boravištu roditelja (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu ili boravištu roditelja – datum izdavanja ne stariji od 24. 4. 2023.)
  6. Potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu djeteta (potvrda izabranog pedijatra, obiteljskog liječnika ili specijaliste – datum izdavanja ne stariji od 24. 4. 2023.)
  7. Potvrda o pregledu stomatologa za djecu stariju od tri godine
  8. Nalaz i mišljenje (ili Rješenje) nadležnog tijela ako se radi o djetetu kojem su utvrđene teškoće u razvoju
  9. Ostala zdravstveno-medicinska dokumentacija bitna za procjenu psihofizičkog i razvojnog statusa djeteta (ukoliko istu posjedujete).

Dokumentacija za ostvarivanje prednosti pri upisu:

  1. dokaz o radnom statusu roditelja: elektronički zapis zavoda za mirovinsko osiguranje za roditelje djeteta ili jednakovrijedna isprava nadležnog tijela ili jednakovrijedna isprava koju je izdalo nadležno tijelo u inozemstvu ukoliko je roditelj zaposlen u inozemstvu ili potvrda o redovnom školovanju roditelja (datum izdavanja ne stariji od 24. 4. 2023.)
  2. dokaz da dijete živi u jednoroditeljskoj obitelji
  3. dokaz nadležnog tijela o samohranosti roditelja
  4. dokaz da je dijete ostvarilo pravo na socijalnu uslugu smještaja u udomiteljsku obitelj
  5. potvrda nadležnog tijela iz sustava socijalne skrbi ili drugi dokaz da roditelj prima zajamčenu minimalnu naknadu
  6. potvrda nadležnog tijela da je roditelj osoba s invaliditetom upisana u Hrvatski registar osoba s invaliditetom
  7. dokaz nadležnog tijela da je roditelj invalid Domovinskog rata
  8. za djecu s teškoćama u razvoju i kroničnim bolestima: nalaz i mišljenje nadležnog tijela iz sustava socijalne skrbi ili potvrda izabranog pedijatra ili obiteljskog liječnika da je razmjer teškoća u razvoju ili kronične bolesti u skladu s listom oštećenja funkcionalnih sposobnosti sukladno propisu kojim se uređuje metodologija vještačenja
  9. za djecu iz obitelji s troje ili više djece: izvatci rođenih za ostalu djecu koja žive u istoj obitelji
  10. potvrda zavoda za mirovinsko osiguranje ili drugi dokaz o primanju doplatka za djecu
  11. druga dokumentacija na osnovu koje dijete može ostvariti prednost pri upisu u slučaju izvanrednih okolnosti.
  1. PREDNOST PRI UPISU

Pravo na sufinanciranje boravka i prednost pri upisu u Matični vrtić u Pazinu ostvaruje se ako dijete i jedan od roditelja imaju prebivalište ili boravište na području Grada Pazina. Pravo na sufinanciranje boravka i prednost pri upisu u Područni vrtić ostvaruje se ako dijete i jedan od roditelja imaju prebivalište ili boravište na području Općine u kojoj djeluje Područni vrtić

Djeca koja nisu državljani Republike Hrvatske, a imaju dozvolu privremenog ili stalnog boravka na području rada Vrtića, imaju pravo sufinanciranja boravka i prednosti pri upisu na isti način kao i djeca koja su državljani Republike Hrvatske. Za djecu, raseljene osobe iz Ukrajine, koja se, sukladno Direktivi Europske unije o privremenoj zaštiti, nalaze pod privremenom zaštitom preduvjet za upis je potvrda MUP-a kojom se potvrđuje status osobe pod međunarodnom i privremenom zaštitom.

Djeca koja imaju prijavljeno boravište na području rada Vrtića u koji se upisuju, mogu se upisati na rok do kraja pedagoške godine, a djeca koja imaju prijavljeno  prebivalište ili boravište izvan rada Vrtića mogu se upisati na rok do kraja pedagoške godine ukoliko ostane slobodnih mjesta sukladno Pravilniku mjerilima i postupku upisa djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin od 3. travnja 2023. (dalje: Pravilnik)

  1. BODOVANJE

Privremena rang lista sastavlja se na način da se svakom djetetu za koje je podnesen Zahtjev za upis određuje odgovarajući broj bodova propisanih Pravilnikom.

  1. OBJAVA PRIVREMENE RANG LISTE

Privremena rang lista bit će objavljena na internetskoj stranici Vrtića i na Oglasnim mjestima Vrtića 13. lipnja 2023.

  1. OSTALE INFORMACIJE I NAPOMENE

Roditelji mogu dijete prijaviti za najviše tri izbora upisa. Ukoliko dijete ne ostvari prednost pri upisu za prvi izbor automatski se boduje za drugi, odnosno treći prijavljeni izbor.

Prilikom predaje Zahtjeva za upis roditelji će dobiti šifriranu oznaku za objavu podataka.

U slučaju da naiđu na poteškoće mogu kontaktirati djelatnike vrtića na broj 622-519 (centrala), 091/6200-472 (tajnica Gabrijela Krizmanić) ili 099/228-0103 (psihologinja Gordana Trošt-Lanča) u dane upisa od 8 do 14 sati (osim subote i nedjelje).

Roditelji koji, zbog tehničkih ili drugih razloga, nisu u mogućnosti samostalno predati zahtjev za upis putem aplikacije mogu, nakon što pribave svu potrebnu dokumentaciju, telefonski dogovoriti termin dolaska u vrtić, gdje će im djelatnici Vrtića pomoći oko predaje zahtjeva putem aplikacije.   

                                                                               DJEČJI VRTIĆ „OLGA BAN“ PAZIN

                                                                                           Povjerenstvo za upise