ZEBRICE U POSJETU HZJZ PULA

Dana 15. veljače 2023. mješovita odgojno-obrazovna skupina Zebrice iz područnog vrtića Sveti Petar u Šumi, zajedno je sa svojim odgojiteljicama Mateom Debeljuh i Helenom Vučinić te zdravstvenom voditeljicom Katarinom Huber Dobranović posjetila Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u Puli. 

Skupina “Zebrice” već se neko vrijeme bavi aktivnostima vezanim uz higijenu i pravilnu prehranu, pa je posjet HZJZ-u Pula doprinio sažimanju dosadašnjih znanja i stjecanju novih.  

Tijekom planiranja posjeta i provođenja aktivnosti, ostvarena je suradnja s dr. Olgom Dabović Rac, nutricionisticom Ninom Penezić Blažević, Klaudijom Ivančić Radolović i Nadicom Šabić. Djelatnice Klaudija Ivančić Radolović i Nadica Šabić su nekoliko dana prije izlaska iz ustanove, posjetile skupinu i s djecom govorile o temama: higijena, virusi i bakterije. Osim navedenog, djeca su zajedno s nutricionisticom razgovarali o pravilnoj prehrani i slagali svoje „tanjure uravnotežene prehrane“. 

Ugodna suradnja sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije doprinijela je stjecanju novih znanja djece i odraslih, pa će se suradnja zasigurno nastaviti.