Job Shadowing u Ljubljani

Pedagoginja Dajana Kuzma Širol i odgojiteljica Vanessa Šujević su u sklopu Erasmus projekta „Jačanje ustanove i pojedinca za sudjelovanje u Europskom prostoru odgoja i obrazovanja“ sudjelovale u Job Shadowingu u Dječjem vrtiću Njadihojca u Ljubljani.

Posjetu su ostvarile u tjednu od 17.10.2022. do 20.10.2022. Kroz te su dane imale priliku upoznati dvije od ukupno 9 lokacija na kojima vrtić djeluje – Enotu Čenča i Enotu Biba.

Prvi su ih dan srčano dočekale zamjenica ravnateljice i socijalna radnica koje su im ukratko predstavile rad vrtića i upoznale ih sa vrtićkom skupinom Ptički. Sa skupinom Ptički uputile su se u obližnji park Tivoli i tu su s djecom igrali razne igre s pokretom.

U Enoti Čenče su boravile u skupini Sončki, a u Enoti Biba u skupini Žabice. U tim su vrtićima imale priliku upoznati odgojno-obrazovni rad mlađih i starijih odgojnih skupina te kritički promišljati o kvaliteti organizacije rada vrtića i prostora. S odgojiteljicama su izmjenjivale iskustva vlastite prakse i dokumentirale aktivnosti koje bi voljele koristit u vlastitom odgojno-obrazovnom radu.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420