RIBICU JEDEMO, ZDRAVO RASTEMO

U sklopu FLAG natječaja Lokalne akcijske skupine u ribarstvu „Istarski švoj“ provodimo projekt „Ribicu jedemo, zdravo rastemo“. Projekt se provodi u okviru Mjere 3. Poticanje povećanja potrošnje ribe u odgojno-obrazovnim ustanovama koja se odnosi na potrošnju i oživljavanje tradicije konzumacije proizvoda ribarstva i akvakulture  s namjerom povećanja potrošnje ribe po glavi stanovnika. Vrtiću je dodijeljena financijska potpora u iznosu od 165.810,00 HRK za provedbu projekta. Projektnim aktivnostima opremljena je kuhinja matičnog objekta s plinskim parno-konvekcijskim aparatom, plinskom nagibnom pećnicom te pripadajućim posuđem. Opremanjem kuhinje poboljšali su se materijalni uvjeti što omogućuje češće uvrštavanje svježih ribljih proizvoda u jelovnike koji se nabavljaju od lokalnih dobavljača.  

Projektne aktivnosti odnose se i na edukativne aktivnosti:    

  1. Zdravstvena voditeljica u sklopu redovnog odgojno-obrazovnog rada provodi aktivnosti s djecom na temu zdrave prehrane s naglaskom na važnost konzumiranja ribljih proizvoda.

  1. Izrađen je edukativni letak Kako potaknuti djecu na konzumaciju ribe i ribljih proizvoda? koji možete preuzeti OVDJE  te nekoliko ribljih jelovnika koje možete preuzeti OVDJE.

 

     3. Online predavanje dr.sc. Mihaele Dujmović, dipl.inž. o zdravoj prehrani s naglaskom na konzumaciju ribljih proizvoda koje će se preko ZOOM aplikacije održati 15.12. u 17 sati. Detalje potražite OVDJE.

      Radujemo se odazivu!