SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Danas, 7. travnja 2017. godine započelo je obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Pazinu. Već je u 10,00 sati na Trgu slobode u Pazinu uz glazbu pod vodstvom više sportske trenerice i predsjednice ŠRK „Vita“ iz Pazina, Kristine Jurić, zajednički vježbalo oko 250 vrtićke djece svih uzrasta, njihovih 30 odgajateljica i djelatnika Dječjeg Vrtića Olga Ban Pazin. Uz njih je vježbalo i 30-ak osoba s invaliditetom i starijih osoba uključenih u aktivnosti Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin te Dnevni boravak za starije osobe Pazin.

Nakon zajedničkog jutarnjeg 15 minutnog razgibavanja, djeca starijeg predškolskog uzrasta su zajedno s njihovim odgajateljicama i zdravstvenom voditeljicom, pod vodstvom Kristine Jurić,  krenula na pješačenje okolicom Pazina (Pazin – most Vršić, – oko Pazinke – Rijavac – Pazin) stazom dugom oko 5 km. Djeca jasličkog i mlađeg vrtićkog uzrasta, starije osobe te osobe s invaliditetom pješačile su na kraćim relacijama u blizini Pazina.

Okupljeni  veseli skup je u ime Grada Pazina pozdravila zamjenica Gradonačelnika Mirjana Galant, a sve je fotografijom popratio Marko Cerovac.

(preuzeto s www.pazin.hr)