DAN VRTIĆA 2015.

Draga djeco, roditelji, prijatelji i suradnici!

Pozivamo Vas da nam se pridružite u obilježavanju Dana Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin 2. i 3. lipnja 2015.

danVrtica_A3plakat-fin1-small

Uoči Dana vrtića, u utorak 2. lipnja 2015. – na Dan Grada Pazina, u 18,00 sati u holu Spomen-doma biti će otvaranje izložbi „Svjetlost duginih boja“ i „Moj grad“.
„Svjetlost duginih boja“ je izložba radova nastalih tijekom rada djece i odgajatelja skupina Hihotići, Prstići, Iskrice i Zujalice iz pazinskog vrtića te skupine Cmokovci iz Područnog vrtića u Tinjanu na projektu „Svjetlost“ u suradnji s profesoricom likovne kulture Geom Vlaketić. Izložba će biti postavljena u sali za sastanke u suterenu Spomen-doma, a svi zainteresirani moći će je razgledati do kraja tjedna.
„Moj grad“ je izložba dječjih radova po gradskih izlozima u Ulici 25.rujna 1943. na temu moj grad/moje mjesto, a autori su djeca iz svih naših odgojnih skupina pazinskog vrtića te iz sedam naših područnih vrtića (iz Gračišća, Pazinskih Novaki, Lupoglava, Sv. Petra u Šumi, Tinjana, Karojbe i Motovuna). Ta će izložba u gradskih izlozima biti postavljena do 8. lipnja 2015.
Nakon otvaranja ovih izložbi svi zajedno prošetat ćemo do Kaštela, točnije do Sobe Julesa Vernea gdje je u 19,00 sati planirano predstavljanje projekta „Istra u očima djece“. To je projekt zavičajne nastave za vrtićki uzrast provođen u ovoj pedagoškoj godini na razini cijele Istarske županije, a od naših odgojnih skupina u tom su projektu najaktivnije sudjelovali Listići, Prstići i Zujalice iz pazinskog vrtića, Frndalići i Zvrki iz Pazinskih Novaki te Cmokovci i Iglice iz Tinjana. U sobi Julesa Vernea prikazat ćemo power-point prezentacije, dječje radove nastale tijekom rada na projektu te ostale sadržaje kojima su se djeca bavila – istarske pjesme, plesove i zaboravljene igre našeg djetinjstva.
Obilježavanje Dana vrtića u srijedu 3. lipnja 2015. započet ćemo priredbom na Trgu slobode u 17 sati. Nastupat će 6-godišnjaci iz svih pazinskih skupina te iz nekoliko naših područnih vrtića.

Od 17,30 do 18,30 na rasporedu su razne kreativno-stvaralačke radionice, pričaonice i igraonice u Parku istarskih velikana te u dvorištu „donjeg“ vrtića.
U Parku istarskih velikana biti će sljedeće radionice: ROŽE I FIORI gdje će djeca moći izraditi vlastiti buket od poljskog i vrtnog cvijeća, PUPICE I PUPOLOTI na kojoj će se izrađivati lutkice od raznih materijala (kartona, vunice, krpica i sl.), MIĆI LJUDI DELAJU igraonica je za najmlađe (za djecu jasličkog uzrasta) gdje će oni uz pomoć roditelja moći izraditi svoju zveckalicu, pokrivaljku, provlačilicu ili neku drugu igru, u SVIJETU PRIČA djeca će moći slušati priče ili listati i čitati slikovnice po izboru, DELAVCI je radionica za izradu ukrasa i suvenira, a ZAIGRAJMO PO STARINSKI je mjesto gdje će djeca moći igrati stare igre poput igre na rog, razbijanja lonca, pljočkanja i skakanja u vreći.
U dvorištu „donjeg“ vrtića biti će postavljena umjetna stijena gdje će se MALI HIPERAKTIVCI moći okušati u slobodnom penjanju, kreativno-stvaralačke i likovne radionice ŠKATULICE I MIŽOLIĆI, JAPANKE I HOMO SI SLIKAT biti će zanimljive malim kreativcima i kreativkama, a mali istraživači doći će na svoje u dvorani donjeg vrtića gdje će moći promatrati PRIRODU POD POVEĆALOM.
Cijelo vrijeme trajanja radionica djecu će zabavljati i animirati Maria leteća čistačica i Cigo Man band, a u 18,30 na pozornicu na Trgu slobode stiže Klaun Marek kako bi cijelu manifestaciju uz smijeh priveli kraju.
Ono što svu djecu taj dan ipak najviše razveseli je vožnja vlakićem kroz grad. Ujutro od 8,30 do 12,00 sati te popodne od 16,30 do 17,50 vlakić je rezerviran za vrtićku djecu, dok će se ostatak dana vlakićem moći voziti i ostali. Stajalište vlakića biti će u pazinskom šetalištu, ispred ljekarne.
Dođite i zabavite se zajedno s nama!

danVrtica_A5letak-fin-1danVrtica_A5letak-fin-2