Video: Dan vrtića 2014

Video s Dana Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin, održanog 30.05.2014

Snimatelji: Dalibor Mršić i Nikola Jedrejčić

Montaža: Aleksandra Mršić

 

 

Dan vrtića 2014

danvrtica-pozivnica

Ove je godine Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin po drugi put održao manifestaciju Dan vrtića koja je započela već u ponedjeljak, 26.05.2014. izložbom dječjih likovnih radova u Likovnoj galeriji. Izložbu je otvorila ravnateljica Etnografskog muzeja Istre, dr.sc. Lidija Nikočević uz ravnateljicu vrtića Vesnu Rusijan Ljuština, a djeca “gornjeg vrtića“ svojim su nastupom uveličala otvorenje. U utorak, 27.05.2014. u Spomen domu, otvorili smo izložbu fotografija odgajatelja i suradnika vrtića, što je prva izložba takve vrste u organizaciji dječjeg vrtića Pazin. Izložbu je otvorila ravnateljica vrtića Vesna Rusijan Ljuština, pedagoginja Doris Velan te pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina, Nevija Srdoč. Otvorenja su svojim nastupom uveličala djeca.
Glavni dio manifestacije održao se u petak, 30.05.2014. na više gradskih lokacija. Manifestacija je započela u jutarnjim satima vožnjom vlakićem kroz grad, a popodnevni, glavni dio manifestacije započeo je u 17,00 sati zajedničkim glazbeno-plesnim nastupom sve djece našeg vrtića na Trgu slobode pod nazivom „Zemlja je naša planeta-pjevajmo i plešimo zajedno“. Program je otvorila ravnateljica dječjeg vrtića Vesna Rusijan Ljuština,  a prisutne je pozdravio i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Tokom manifestacije uručili smo zahvalnice ustanovama, udrugama, tvrtkama i pojedincima s kojima je ove godine vrtić uspješno surađivao i koji su mu pružali podršku u radu.
U 17,30 su započele radionice koje su osmislile i vodile odgajateljice našeg vrtića i vanjski suradnici. U parku velikana održavale su se kreativna radionica za najmlađe, lutkarska, eko kreativna i cvjećarska radionica te „pričaonica“ – radionica za čitanje i pričanje priča. Na Trgu slobode održala se plesna te jedna znanstveno – istraživačka radionica, a prirodne sokove je pripremao i dijelio Šumski kuhar – Anton Rudan na svom štandu-bicikli.

Ovogodišnja novost bila je i korištenje vanjskog prostora tzv. Donjeg vrtića u ulici Družbe Sv. Ćirila i Metoda 1., gdje su se smjestile dvije kreativno stvaralačke radionice, sportsko-neobični park, a članovi sportsko-penjačkog kluba „Hiperaktiv“ postavili su umjetnu stijenu za penjanje te su pokazivali djeci osnove ove vještine. Bila je tu i predstava „Drvo ima srce“ koju su pripremile i odglumile odgajateljice našeg vrtića. U osmišljavanju raznih radionica i predstava odgajateljice su pokazale veliku kreativnost i ljubav prema radu s djecom.

Cijelo nas je vrijeme zabavljao Cigo One Man Band, a zbog kiše je otkazan nastup Marie – leteće čistačice i cjelokupni nastup Klauna Mareka. Od djece i roditelja smo dobili pozitivne povratne informacije iako je cijelu manifestaciju oko 18,30 prekinula kiša.

 Program Dan Vrtića 2014