Posjet policiji

Objavljeno: 30.09.2014. u Glasu Istre

U povodu Dana policije, koji se obilježava 29. rujna, polaznici pazinskog vrtića “Olga Ban” posjetili su Policijsku postaju Pazin. Primili su ih policajci Ljubica Lanča i Armando Derossi koji su mališane proveli prostorima policijske postaje, pokazali su im raznu policijsku opremu, a u dvorištu su razgledali policijska vozila: motor, automobile i “maricu”.

Derossi je djeci govorio o radu policije i raznim aktivnostima kojima se policija bavi, ponajviše o skrbi za sigurnost građana. Mališani su sa posebnim zanimanjem, ali i nevjericom razgledali pritvorske prostorije, a neki su i ulazili da vide kako izgleda pravi “zatvor”.

Mnogi nisu odoljeli pozivu da uđu u “maricu” i vide kako svijet izgleda kroz rešetke. Djeca su sa zanimanjem razgledala i isprobala policijske stop tablice, probala su držati policijsku palicu i lisičine, a na kraju je sve završilo druženjem uz sokove i grickalice.

Nakon svega viđenog i doživljenog mališani su bili jako uzbuđeni. Filipu Šaini najviše su se sviđali “zatvor” i motor. Sviđaju mu se i druge stvari zato bi, kad odraste, želio postati policajac. Franki Breščić najviše se sviđaju motor, automobili i “marica”, a lijepo joj je i sve ostalo što je vidjela u Policijskoj postaji. (M. R.)

Izvor: GLAS ISTRE | http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pazin-malisani-razgledali-zatvor-i-maricu–469906