Dan vrtića 2013

          29.05.2013. pazinski dječji vrtić „ Olga Ban“ Pazin odrimage006žao je prvu manifestaciju Dan vrtića. Sve je počelo u jutarnjim satima vožnjom vlakićem kroz grad oko 200 djece, njihovih odgajateljica i drugih građana. 20-tak vrtićke djece je taj dan crtalo kredom „stopice“ kojima su označavali put od vrtića do Trga slobode koji je bio centar događanja u popodnevnim satima.

         Popodnevni, glavni dio manifestacije počeo je priredbom u 17,00 sati na pozornici na Trgu slobode gdje su se predstavljale odgojno-obrazovne skupine glazbeno-scenskim nastupima. Priredbu je otvorila ravnateljica dječjeg vrtića Vesna Rusijan Ljuština, a prisutne je pozdravio i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Tokom priredbe smo podijelili zahvalnice ustanovama, udrugama, privatnicima i fizičkim osobama s kojima je vrtić surađivao tokom godine i koji su mu pružali podršku.

         U 18,00 sati smo prigodnim programom otvorili izložbu dječjih radova u Likovnoj galeriji te su krenule radionice koje su vodile odgajateljice našeg vrtića i vanjski suradnici. U parku velikana održavale su se lutkarska, likovna i cvjećarska radionica te pričaonica. Na Trgu slobode je bila plesna radionica te radionica zdrave prehrane na kojoj se moglo kušati razne prirodne sokove, pogače, salate, uzeti si ljekovito i začinsko bilje te razne recepte za pripremu zdrave hrane od ljekovitog bilja.

U parku na Starom trgu članovi sportsko-penjačkog kluba Hiperaktiv postavili su malu umjetnu stijenu za penjanje te pokazivali djeci osnove ove vještine, a ispred Kaštela su djeca i roditelji mogli klesati kamen i izrađivati sprte od bekvi. U Kaštelu je PV Tinjan prezentirao svoj projekt „Mali kamenoklesar“.

            Sve su radionice bile dobro posjećene i procjenjujemo da je manifestaciji prisustvovalo 500 djece i oko 1500 odraslih (roditelja, baka, djedova, rodbine, slučajnih prolaznika).
Od 18,00-20,00 sati djecu i roditelje je besplatno vozio turistički vlakić od Trga slobode do pazinskog Kaštela. U 19,30 sati započeo je svoj nastup mađioničar Jozo Bozo i cijelu manifestaciju priveo kraju oko 20,00 sati.

                                                                                                                                                                pripremila: Doris Velan, ped

Video Tv Istre, snimljen 29.05.2013, povodom manifestacije Dan Vrtića 2013.

Snimatelj: Dalibor Mršić

Montaža: Aleksandra Mršić