DRAGI NAŠ PAZIN

U srijedu, 9.listopada, 2024. školski obveznici iz  odgojnih skupina Krijesnice, Listići, Iskrice i Zujalice sudjelovali su  na manifestaciji Dragi naš Pazin, koju organizira Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka, uz pokroviteljstvo Grada Pazina i Pazinskog kolegija – klasične gimnazije. 

Ove su godine, u sklopu dječjeg tjedna u suradnji s našim vrtićem, u  Pazinskom kolegiju održane 2 radionice:  

– motoričke igre iz matematike i fizike za predškolsku djecu (voditeljice: Gordana Radić Labinjan i Miranda Guštin, profesorice matematike i fizike u Pazinskom kolegiju)

 sportski poligon    (voditeljice: Jasmina Jelenić, soc.pedagoginja i Katarina Huber Dobranović, zdravstvena voditeljica iz DV “Olga Ban” Pazin).

Djeca su na kreativan i zabavan način vježbala osnovne matematičke vještine a kroz sportski poligon rješavala i praktične zadatke  (puzzle, slagalice, memory). Na radionicama su im se pridružili i učenici Pazinskog kolegija.

Nadalje, također u sklopu iste manifestacije, u petak 11.listopada, 2024. odgojne skupine Prstići i Sovice posjetile su knjižnicu Pazinskog Kolegija i sudjelovale  na radionici kamishibai tehnike pripovijedanja priča Kralj Psoglavac i Ptica Noja koje im je pripovijedala knjižnjičarka  prof.Kristina Varda.

Koliko su djeca uživala pogledajte u galeriji!