Opće informacije

Zdravstveni voditelj: Marija Dagostin

Broj telefona: 099 2280303

 

UPIS U VRTIĆ

Prije upisa u vrtić potrebno je predočiti potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu iz koje je vidljivo da je dijete cijepljeno protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja.

 

BORAVAK U VRTIĆU

U toku boravka djeteta u vrtiću nije dozvoljeno davanje nikakve terapije od strane odgojitelja.

Isto tako nije dozvoljeno unošenje u vrtić bilo kakvih sredstava ili pripravaka namijenjenih liječenju djece (sirupa, tableta, kapi, masti, homeopatskih pripravaka). Iznimka su lijekovi namijenjeni djeci s kroničnim bolestima koje, u dogovoru s roditeljem i nadležnim pedijatrom, može davati isključivo zdravstvena voditeljica.

Ukoliko  u toku boravka u vrtiću dijete oboli ili se povrijedi, roditelj će biti u najkraćem roku obaviješten i pozvan da dođe po dijete. Do dolaska roditelja djetetu će biti pružena sva potrebna njega.

Nakon izostanka zbog bolesti, roditelj je dužan prvi dan po povratku s bolovanja, dostaviti liječničku potvrdu (ispričnicu) koja je dokaz da je bolovanje zaključeno i da se dijete može vratiti u vrtić.

Roditelje molimo da ne dovode dijete u vrtić ukoliko dijete:

  • ima temperaturu
  • ima proljev
  • povraća
  • ima upalu očiju (konjuktivitis)
  • uzima antibiotsku terapiju
  • ima uši u vlasištu

 

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Molimo Vas da u Vrtić dovodite samo zdravu djecu. Kod pojave prvih simptoma bolesti, molimo Vas da dijete ostavite kod kuće, zbog zaštite Vašeg djeteta i druge djece u grupi. Ako dijete u toku dana dobije temperaturu, povraća, ili mu nije dobro, nazvat ćemo Vas da dođete po njega. Zato Vas molimo da nam date broj telefona na kojem ste dostupni. Isto tako, ako je dijete bolesno i neće doći u Vrtić, molimo Vas da nas o tome obavijestite telefonski.

Ukoliko dijete uzimaju antibiotike, nemojte ga dovoditi u Vrtić. Iznimno je to dopušteno uz potvrdu liječnika (kod preventivnog uzimanja antibiotika).

Kod povratka djeteta u grupu nakon bolesti, molimo Vas da isti dan donesete liječničku potvrdu.

Važno nam je da nas izvijestite ukoliko dijete ima posebnih navika ili potreba, ukoliko je alergično te ukoliko oboli od neke zarazne bolesti.

Medicinska sestra kontrolira higijenske uvjete, vrši antropometrijska mjerenja, reagira u slučaju povreda djeteta te brine o prehrani u Vrtiću. Svaki tjedan izrađuje jelovnik za sve Vrtiće, vodeći računa o prehrambenoj vrijednosti obroka, uključenosti sezonskih namirnica, mliječnih proizvoda, povrća te o raznolikosti obroka. Hranu kontrolira i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Imajte na umu da se može očekivati povećani broj raznih viroza kod djeteta koje je prvu godinu u Vrtiću, s obzirom da je u doticaju s puno većim brojem djece, ali to je razdoblje adaptacije kroz koje prije ili kasnije mora proći svako dijete.